Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

BASUR NEDİR

BASUR NEDİR

Bir diğer ismiyle hemoroit, halk ağzında daha çok bilinen adıyla basur bir çeşit damar rahatsızlığıdır. Basur, Makat ve rektum bölgelerinin etrafındaki damarların genişlemesi sonucu ortaya çıkan; iç ve dış olarak iki sınıfa ayrılan yaygın bir hastalıktır. İlerlemesi durumlarında kanama ve sancılanmaya sebep olan basurun gelişmiş ve kolay tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

 

Basur tedavisi nasıl yapılmaktadır?

Basur, ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi yapılabilen bir hastalıktır. Hastalığın dereceleri bulunmaktadır ve bu derecelere göre basur tedavisinin hangi yöntemler aracılığıyla yapılacağına karar verilmektedir. Cerrahi müdahale tercihi çoğunlukla ileri düzey rahatsızlıklarda tercih edilmekte onun dışında ameliyatsız basur tedavisi yöntemleri uygulanmaktadır.

Ameliyatlı basur tedavisi yönteminde çeşitli tercihler söz konusudur. Toplam olarak 4 aşaması bulunan basur, hangi aşamada olduğunuza ve şartların size ne gerektirdiğine göre size uygun bir cerrahi yöntem çizilecektir. Bunlara örnek olarak: lazer yöntemiyle cerrahi işlem, klasik cerrahi işlem skleroterapi yöntemi ve bandligasyon yöntemi söylenebilir.

Henüz erken aşamalara sahip bir basur içinse çeşitli yöntemler aracılığıyla tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Ameliyatsız basur tedavisi nasıl yapılır?

Ameliyatsız basur tedavisi herhangi bir cerrahi müdahale gerektirecek kadar ileri düzey olmayan hastalıklar için kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler temelinde basura neden olan soruna odaklanıp bu sorunu bularak çözme üzerine kuruludur. Sıvı tüketimini artırmak ya da kabızlık sorununu çözmek gibi faktörlere dayanmaktadır.

Erken dönem içerisinde teşhisi konulan hastalara basur tedavisinde kullanılan haplar ve basura iyi gelebilecek fitiller verilebilmektedir. Böylece hem tedavi hem de kişinin yaşadığı semptomların azaltılması planlanmaktadır.

Kabızlık veya aynı şekilde ishalin de basur için tetikleyici olduğu bilinmektedir. Bu sorunları çözmek için dışkılama sorunlarınızı giderici ilaçlar yazılabilmektedir.

Ameliyatsız basur tedavisi olarak bir diğer yöntem ise sıcak su tedavisidir. İçerisine oturabileceğiniz büyüklükte bir leğen içerisine koyacağınız sıcak suya oturulması durumunda yaşanan semptomlarda azalma yaşanabilmekte ve kişi rahatlayabilmektedir.

Tüm bunlarla beraber kişinin beslenme düzeninde yapacağı değişiklikler (doktorundan bilgi alarak) basur tedavisine katkı sağlayabilecek etkiyi gösterebilir ve ameliyatsız basur tedavisi yöntemi olarak sayılabilecek niteliktedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!