Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Batıdaki Cennet Balıkesir’de Tadabileceğiniz 5 Lezzet

Batıdaki Cennet Balıkesir’de Tadabileceğiniz 5 Lezzet

Türkiye’nin hemen hemen her şehri tatil yapmanıza ve tüm yılın yorgunluğunu atmanıza imkan tanıyor. Balıkesir’de bu seçeneklerin başına geliyor. Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan Balıkesir, unutulmayacak anlar yaşamanızı sağlıyor. Camileri, kiliseleri, tabiat parkları ve müzeleri ile size doya doya gezme şansı sunuyor. Tüm bunları yaparken konforlu bir şekilde konaklamak isteyebilirsiniz. Balıkesir otelleri arasından yapacağınız tercih ile tatilinizi en iyi şekilde geçirebilirsiniz. Bir şehri tanımanın en iyi yollarından biri de yöresel lezzetlerini tatmak diyebilirsiniz. Bu nedenle Balıkesir tatiliniz sırasında sevebileceğiniz birçok yemeği deneyebilirsiniz. İşte bunlardan bazıları;

1. Peynirli Patlıcan

Patlıcan sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Patlıcanın peynirle buluşması da damakların adeta şölen yaşamasına neden oluyor. Balıkesir’e has yöresel peynirli patlıcan adından sıkça bahsettiriyor. Balıkesir’e tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı misafirler, bu lezzete hayran kalıyor. Bu yemeği yapmakta oldukça kolay. Öncelikle alacalı patlıcanlar, yuvarlak olacak şekilde kesiliyor. Patlıcanların arasında Manyas peyniri konuyor. Kürdana batırılan patlıcan yağda kızartıldıktan sonra sarımsaklı domates sosu ile lezzetlendiriliyor. Mükemmel bir görsellikle size sunuluyor. Bölgede birçok noktada bu lezzeti tadabilirsiniz. Balıkesir tatiliniz sırasında mutlaka peynirli patlıcanı denemeniz gerekiyor.

2. Sura

Et yemekleri özellikle Türk insanın beslenme alışkanlıklarının başında geliyor. Et dendiği zaman Balıkesir yöresine ait lezzetleri anmadan geçmek olmuyor. Bu lezzetlerden biri olan Sura, oğlak ya da kuzu eti ile yapılıyor. Etten pirince, kuş üzümünden çam fıstığına aklınıza gelebilecek bütün malzemeleri bir arada bulabilirsiniz. Çeşitli baharatlar ile yemeğin daha güzel olması sağlanıyor. Üzerine eklenen maydanoz ile de sunumu yapılıyor. Görüntüsüyle ve bol malzemesi ile bir şöleni andıran Sura, bölgede genellikle Kurban Bayramı dönemlerinde pişiriliyor. Yerli halkın pişirdiği bu yemeği, Balıkesir’in en iyi restoranlarında da deneyebilirsiniz.

3. Düğün Çorbası

Çorba, özellikle Anadolu kültürünün yer etmiş lezzetlerinden biri. Her sofranın olmazsa olmazı, ben çorba olmadan doyamam diyenlerin de baş tacı. Etli çorbalardan kuru bakliyatlı çorbalara, ayran aşından mercimek çorbasına bütün seçenekleri tadabilirsiniz. Anadolu’nun ve Balıkesir’in yöresel lezzetlerinden biri de Düğün Çorbası. Balıkesir tatiliniz sırasında deneyebileceğiniz bu lezzetin yapımı oldukça kolay. Nohutların haşlanmasıyla çorbanın yapımına başlanıyor. Un, tereyağı ve arpa şehriyenin harmanlanmasıyla da bambaşka bir kıvama bürünüyor. Doyurucu özelliği oldukça yüksek olan bu çorba özellikle düğün gibi özel günlerde yapılıyor. Ana yemeklerinizde mutlaka bu çorbaya yer vermeniz gerekiyor.

4. Balıkesir Mantısı

Mantı denince akıllara Kayseri gelse de Balıkesir’e has mantı çeşitleri de adından sıkça bahsettiriyor. Diğer adı tavuklu mantı olan bu yemek, yöresel sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Tavuk ve mantının buluşmasıyla bambaşka bir lezzet sunan Balıkesir mantısı, tavuk suyu ile daha da lezzetlendiriliyor. Mantı hamurunun içi boş olsa da tavuğu ve üzerindeki sosu başlı başına yetiyor. Mantının fırında pişirilmesinden sonra tavuk suyunda haşlanması ve didiklenmiş tavukla birleştirilmesi unutulmayacak bir lezzetin kapılarını aralıyor. Yoğurt, yağ ve salça sosu ile servis edilen Balıkesir mantısını deneyebilirsiniz.

5. Börülce Ekşilemesi

Balıkesir’de tatil yapmak bölgeye has lezzetleri deneme fırsatı da sunuyor. Bölgenin simgesi haline gelen birçok yemek, zamanla Türkiye’nin dört bir yanına nam salıyor. Halkın yöresel lezzetleri arasında yer alan börülce ekşimesi de bölgeye tatil yapanların mutlaka denediği yemeklerden biri. Aynı zamanda sıyırma ya da sallama adıyla da bilinen bu yemek, haşlanmış börülcelerin koruk suyu ve zeytinyağı ile buluşmasından meydana geliyor. Sarımsak ile bambaşka bir lezzete kavuşan börülce ekşilemesini de deneyebilirsiniz. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan Balıkesir hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!