Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bilal Sonses Kimdir?

Bilal Sonses Kimdir?

Bilal Sonses 28 Ekim 1989 tarihinde İstanbul’da yer alan Fatih ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. İlköğretim ve orta öğretim eğitimini doğduğu yer olan Fatih’te başarıyla tamamlamıştır. Turizmle son derece yakından ilgili olduğu için lise eğitimi için Mehmet İhsan Mermerci Turizm Otelcilik Lisesi’nde okumaya karar vermiştir. Bilal Sonses, kendine has ses tonuyla dikkatleri üzerine çeken bir ses olarak karşımıza çıkıyor. Böylece Bilal Sonses kimdir? Tarzındaki soruların da sayısında ciddi oranda bir artış yaşanılıyor. İşte bu soruya dair merak edilen her şey!

Mehmet İhsan Mermerci Turizm Otelcilik Lisesi’ni başarıyla bitirdikten sonra, yüksek öğretim eğitimine şehir dışında devam etmeye karar vermiştir. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde ‘Ön Lisans’ programı seçen Bilal Sonses, buradaki eğitimini de tamamlamıştır. Ön lisans eğitiminin sonrasında, lisans okumaya karar vermiş ve Düzce Üniversitesi ile devam etmiştir. Bilal Sonses, günümüzde de buradaki eğitimini sürdürmektedir.

Bilal Sonses’in YouTube Kanalı

Müzikle çok fazla ilgili olan Bilal Sonses, 2015 yılında YouTube üzerinde bir kanal açmıştır. Kanalını doğrudan kendi adıyla açmış ve burada kendi bestelerini paylaşmıştır. Bestelerinin yanı sıra, seslendirmiş olduğu cover parçaları da yine kanalına yüklemiştir. Böylece internet ortamında ün kazanmaya da başlamıştır.

Günümüzde son derece popüler olan ve pek çok kişinin ün edindiği YouTube, Bilal Sonses’in ün kazanmasında da etkili olmuştur. Çünkü kanalında yapmış olduğu paylaşımlar aracılığıyla, şarkıcı kendini milyonlara tanıtma fırsatı bulmuştur. Özellikle online ortamlara etkili bir dinleyici sayısına ulaşmayı da başarmıştır. Yine sosyal medya platformlarında da adından sıklıkla söz ettirmiştir.

Yüklemiş olduğu videolar sayesinde zaman içerisinde tanınan Sonses, asıl önemli çıkışını ise seslendirmiş olduğu Bağdat şarkısıyla yaşamıştır. Ayla Çelike’e ait olan Bağdat şarkısını seslendiren yakışıklı popçu, bu videoyu da YouTube kanalında paylaşmıştır. Ve yorumladığı bu parça ile büyük anlamda ses getirmeyi de başarmıştır. Ve Google’da da Bilal Sonses mp3 indir aramaları, hayranları tarafından başlamıştır.

Bu şarkı sayesinde tüm Türkiye tarafından tanınmayı başaran Bilal Sonses’in kanalının abone sayısı da bu sayede 1 milyonu geçmiştir. Şimdilerde ise abone sayısı 2 milyona yaklaşmıştır. Böylece artık ülke çapında tanınan bir yorumcu olarak dikkatleri de üzerine çekmiştir.

Bilal Sonses’in Profesyonel Müzik Hayatına Geçişi

YouTube kanalında paylaştığı besteleri ve coverları ile kısa bir sürede ün edinen Bilal Sonses, sonrasında ise Netd Müzik ile anlaşmıştır. Yapmış olduğu bu anlaşma ile profesyonel anlamda müzik hayatına da ilk adımını bu sayede atmıştır. Profesyonel anlamda müzik hayatına geçtikten sonra yetenekli ses, müzik çalışmalarında çok daha yüksek bir düzeyde başarıyı da yakalamıştır.

Yakışıklı popçu ‘İki kelime’ adlı şarkısının yayınlanmış olduğu bu kanalda da kendi rekorunu kırmayı başarmıştır. Ve Netd Müzik kanalında yayınlanan şarkısı 1 haftada 1 milyondan fazla dinlenme almıştır. Şarkının bu kadar çok dinlenmesi sonucunda da mobil mp3 indir yöntemleri ile ‘İki Kelime’ şarkısı telefonlardaki yerini almıştır.

‘Neyim Olacaktın?’ şarkısı ile de büyük çapta ses getiren Bilal Sonses, sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden biri halini almıştır.

Bilal Sonses Şarkıları

2017 yılında ‘Öpesim’ var isimli albümünü yayınlayan Bilal Sonses, yapmış olduğu bestelerini de ünlü isimlere vermiştir. İlk şarkısı ise kendi evinde kaydettiği ‘İki Kelime’dir. Bu isimler arasında ‘Can Kenarım’, ‘Kalmam’, ‘Bedel’ ve ‘Hevesim Yok’ yer almaktadır. Murat Boz’un seslendirdiği Can Kenarım ve Mustafa Ceceli’nin yorumladığı Bedel şarkıları ise çok beğenilmiştir. Ayrıca başarılı şarkıcı, Hevesim Yok adlı şarkısını Reynmen, Kalmam şarkısını ise Ebru Yaşar seslendirmiştir.

Bilal Sonses’in 2019 yılından bu yana çıkartmış olduğu singleları da yine hayranları tarafından büyük bir beğeni toplamıştır. Özellikle de singlelarında yapmış olduğu düetler, YouTube kanalında çok fazla izlenme almıştır.

Bilal Sonses Single’ları ve Düetleri

Bilal Sones 2019 yılında toplamda 6 tane single çıkartmıştır. Bunların bazılarını yalnızca kendisi seslendirmiş, bazılarında ise düet yapmıştır.

2019 yılında çıkarttığı ilk single‘İnatçı Keçi’ adıyla yayınlanmıştır. Bu parçayı tek başına seslendiren şarkıcı, ardından Bengü ile düet yapmıştır. Ünlü pop şarkıcısı Bengü ile yapmış olduğu ‘İçimden Gelmiyor’ düeti de müzik dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştır.

Sonrasında çıkarttığı single ise ‘Sevme’ olmuştur. Fakat şarkıcının en çok beğeni aldığı düeti ise Sevme şarkısının hemen ardından yayınladığı ‘Sen Aldırma’dır.

Fenomen olan Reynmen ile yapmış olduğu ‘Sen Aldırma’ düetiyle büyük bir beğeni toplayan Bilal Sonses, en çok konuşulan isimlerden olmuştur. İnternet fenomeni olan Reynmen ile yapmış olduğu bu düet ise kısa sürede çok ses getirmiştir.

Bu düetin ardından ise Bilal Sonses eklilerine devam etmeyi de sürdürmüştür. ‘Neyim Olacaktın?’ şarkısının ardından ise ‘Cennetten Çiçek’ çok fazla dinlenen şarkılardan biri olmuştur.

2019 yılını ‘Cennetten Çiçek’ adlı şarkıyla kapatan şarkıcı, 2020 yılına da bomba gibi bir giriş yapmıştır ve düetle başlamıştır. Derya Bedavacı ile yapmış olduğu ‘Sende Kaldı Yüreğim’ düeti de büyük bir beğeni almıştır.

Yine Seda Tripkolic ile yapmış olduğu ‘Sonu Gelmez’ düeti de, 2020 yılının dinlenenlerinden biri olmuştur. Özellikle de bir dönemin efsane arabesk rapçilerinden olan Seda Tripkolic ile geniş bir dinleyici kitlesine de sahip olmuştur.

2020 yılında ünlü şarkıcı Ziynet Sali ile yapmış olduğu ‘Yara’ düetinin ardından ise ‘Görmedim Sen Gibi’ şarkısını hayranlarına sunmuştur.

‘Nefret’ single parçası ile müzik çalışmalarını başarıyla sürdüren Bilal Sonses, ‘Geç Değil’ şarkısını da ‘Rozz Kalliope’ ile seslendirmiştir. Bu düetiyle de çok beğenilen şarkıcı, ‘Çat Kap’ teklisi ile de çok fazla dinlenme almıştır.

Son düetini ise usta sanatçı Yıldız Tilbe ile yapan Bilal Sonses, ‘Hasbelkader’ adlı bu şarkıyla ise ülkede yankı uyandırmıştır. Yıldız Tilbe ile söylemiş olduğu bu şarkıyla ciddi dinlemelere ulaşan şarkıcı, Tilbe’nin hayranlarının da beğenisini kazanmıştır. Ve ikilinin bu düeti de internetteki müzik indir sitelerinde çok fazla indirmeye ulaşmıştır.

Bilal Sonses’in En Popüler Şarkıları

YouTube kanalında paylaşmış olduğu şarkılar ve düetleri ile ün edinen pop şarkıcısı Bilal Sonses’in en çok dinlenen şarkılar listesi bulunmaktadır. Yetenekli şarkıcı yapmış olduğu düetler ve teklilerin yanı sıra bazı şarkılarıyla daha ön plandadır. Bu şarkıların en başında ise İki Kelime, Elin Olamam ve Sana Bir Şey Olmasın gelmektedir.

Bunların yanı sıra Sol Yanım, Ansızın, İçimdeki Sen, Ev Boş, Sevda, Eden Bulur, Yanarım, Ziyanı Yok şarkıları da popülerdir. Ayrıca Helal Etmiyorum, Unuttum İşte, Keskin Bıçak, Aşk Lütfen Gel ve Zor Bela da şarkıcının en çok dinlenen parçalarındandır.

Yapmış olduğu her şarkıyla ayrı ses getiren Bilal Sonses, kısa sürede edinmiş olduğu hayran kitlesini de her geçen gün katlamaktadır. Okulu Düzce’de olan şarkıcı, bu nedenle sık sık sahne alamamaktadır. Konserlerini ise eğitimi devam ettiği için güz ve bahar dönemlerinde vermektedir. Başarılı ve yakışıklı pop müziği şarkıcısı olan Bilal Sonses’in boyu 1.76 metre ve ağırlığı da 70 kilogramdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!