Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bilişim Uzmanı Sadettin Yavaş, Twitter bot hesapları kullanıcılar fark edebilecek

Bilişim Uzmanı Sadettin Yavaş, Twitter bot hesapları kullanıcılar fark edebilecek
Sosyal paylaşım uygulamalarının devlerinden olan Twitter bot hesapları kullanıcıların fark edebileceği yeni bir özellik geliştirdiğini duyurdu. Bilişim Uzmanı Sadettin Yavaş konuyla ilgili yeni özelliğin sosyal medya kullanıcıları için daha iyi olacağını ve sosyal medyada güvenlik sınırlarının tabanının genişleteceğini söyledi. 

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan Twitter yeni özelliğini kullanıcılarına duyurdu. Belli bir grup ile test edilen yeni özellikle bot hesapları ifşa edeceğinin haberini veren Twitter özelliğin test aşamasında olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

“HİLELERİN YAPILMASI İMKANSIZLAŞACAK”
Bilişim Uzmanı Sadettin Yavaş konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yavaş özelliğin tüm kullanıcılar için daha iyi olacağını vurgulayarak “Bu özellikle tüm kullanıcılar bot hesapları görebilecek. Henüz özellik test aşamasında, belli bir grup ile test ediliyor. Özellik tam anlamıyla hayata geçirildiğinde Twitter, bot hesaplardan arınacak. Bot hesaplarla yapılan ‘gündem’ hileleri ifşa olacak ve artık bu gibi hilelerin yapılması imkansızlaşacak” dedi. 

“SOSYAL MEDYA GÜVEN İLİŞKİSİ ÜZERİNE KURULUDUR”
Sosyal medya uygulamalarının çoğunda bot hesaplarla kullanıcıların başının dertte olduğunu belirten Yavaş “Kullanıcılar, bu tür hesapların bot olup olmadığını algılamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu da hem uygulamaya olan güveni hem de kullanıcıların birbirine olan güvenlerini sarsıyor. Ancak sosyal medya kullanımı güven ilişkisi üzerine kurulu bir ilişkidir. Kullanıcılar arasında ve uygulamayla kullanıcı arasında ne kadar sağlam bir güven oluşursa, o kadar kaliteli bir sosyal medya uygulaması olur. Yeni özellikle bu güven ilişkileri sağlamlaşacak” diye konuştu. 

YAVAŞ’TAN KULLANICILARA ÖNEMLİ TAVSİYE
Twitter’ın henüz test aşamasında olan özelliğinin önemli bir gelişme olduğunu belirten Uzman Yavaş “Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bir çok bot hesap bulunmakta. Bu hesaplar zaman zaman ‘gündem hileleri’ ile karşımıza çıkıyor. Umuyoruz ki en kısa zamanda Twitter’ın test aşamasında olduğu özellik tam anlamıyla uygulamaya geçirilir. Bu özelliğin diğer sosyal medya platformlarında da yapılması gerekiyor. Umuyorum Twitter’dan başlayarak diğer uygulamalarda bot hesaplara karşı uygulamalarını güvende tutacak yeni özellikler üzerinde çalışmalar yapmaya başlar” dedi. 
Son olarak kullanıcıların bu tür gelişmeleri yakında takip etmesi gerektiğini belirten Bilişim Uzmanı Yavaş “Eğer bir uygulamayı kullanıyorsanız o uygulama hakkındaki gelişmeleri de takip etmek siber güvenlik açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılara aktif olarak kullandıkları uygulamalarla ilgili gelişmeleri takip etmelerini önemle tavsiye ediyorum” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!