Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bu Festival Kaçmaz Şefler Denizli’de Yarışacak

Bu Festival Kaçmaz Şefler Denizli’de Yarışacak
Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından ilki düzenlenecek olan Uluslararası Gastro Lise-Üniversite Bireysel Usta Şefler Yarışma Festivali 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında EGS Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda misafirlerine kapılarını açacak.

Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ilk kez Uluslararası Gastro Lise-Üniversite Bireysel Usta Şefler Yarışma Festivali Denizli’de gerçekleştirilecek. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nun destek verdiği festival EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda kapılarını açacak. 35 ülkeden 80 yabancı jürinin yer alacağı festivalde 10 ülkeden kıtalar arası yaklaşık 400 yarışmacı el lezzetlerini konuşturacak. 3 gün sürecek festival 08:00’de başlayıp 20:00’ye kadar halka açık geçekleştirilecek.

FESTİVALDE FARKLI LEZZETLERİN TANITILACAK

Festival programında ise birbirinden farklı lezzetlerin tanıtılacağı workshoplar yer alacak. Ayrıca 81 ilin yöresel ürünleri de festival alanında ziyaretçilere sunulacak. Etkinliklerin tamamı halka açık ve ücretsiz olacak. Kortej yürüyüşüyle başlayacak 15 Kasım Cuma günü sabah 09.00’da yarışmaya katılacak şefler, jüri üyeleri ve davetlilerle birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’ndan Valilik önüne kadar kortej yürüyüşü yapılacağını, Atatürk Aanıta çelenklerin sunulmasının ardından festival alınanı geçileceğini ve festivalin resmi açılış töreninin saat 12.00’de yapılacağını anlatan Denizli Genç Aşçılar Derneği Başkanı Süleyman Kursak; “ Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz uluslararası festivalimizde birbirinden önemli jürilerimizi ve yarışmacılarımızı şehrimizde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Dolu dolu geçecek festivalimize Denizli halkını bekliyoruz. Antalya Otel Satın Alma Pazarlama OSMED Başkanı Osman Arıncı, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, Seferoğlu Glütensiz Ali Kemal Yılmaz ve şefleri Cumali Karaduman, Emine Yılmaz, Glütensiz söyleşisiyle Vahdet Yanık festivalimize katılacak.” dedi.

“DENİZLİ’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İlk kez yapılacak Denizli Genç Aşçılar Derneği Uğur Ulutürk, “Denizli’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Yurt dışından gelen konuklarımıza ve şeflere kendi yöresel kültürümüzü, mutfağımızı tanıtacağız. Gastronomu alanında öğrencilere geçmişten bu güne yapılagelen mutfak kültürünü anlatacağız. Yaşayarak öğreteceğiz. On ülkenin kıtalar arasında michelin şefleri workshop yapıp kendi ülkelerinin yemeklerini kültürlerini tadımlarla sergileyecek. Festivalimizin düzenlenmesinde bize destek veren valilik, Denizli Büyükşehir Belediye, Pamukkale Belediyesi, Kültür Turizm Müdürlüğü ve Aydın Gastronomi Derneği, Dünya Şefler Birliği Wacs, Dünya Eurotoques Federasyonuna teşekkür ederiz. ” dedi

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!