Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Buldan Fetçiler Sokak’ın tarihi dokusu yeniden canlanıyor  

Buldan Fetçiler Sokak’ın tarihi dokusu yeniden canlanıyor  
Buldan Belediyesi tarafından ihale edilen Fetçiler Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Çatı ve dış cephe tadilatı ile başlayan çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Fetçiler Sokak Sağlıklaştırma Projesinin, kültür turizminin geliştirilmesinde önemli bir fonksiyon üstleneceğini belirtti.

Yürütücülüğünü Buldan Belediyesi’nin yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Valiliğinin destek verdiği Fetçiler Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.   Kani İnşaat tarafından tarihi sokakta gerçekleştirilen restorasyon çalışması kapsamında, 20’ye yakın evin çatı ve dış cephesi aslına uygun olarak yenileniyor.  Çalışmalar tamamlandığında sokağın tarihi dokusunun yeniden canlanacağını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’ın sadece dokumasıyla değil tarih ve kültür turizmi ile de adından söz ettireceğini vurguladı.

Çatı ve dış cephe ile başlanan restorasyon çalışmalarının, evlerinde oturmayı sürdüren vatandaşların mağdur olmaması ve zarar görmemesi için de büyük bir titizlikle yürütüldüğünü açıklayan Başkan Şevik,  “Proje kapsamında,  sokakta bulunan yaklaşık 20 binanın kapı, pencere ve çatılarının ahşap malzemeleri yenilecek, bina dış yüzeylerine ise sıva ile boyama işlemi uygulanacak” dedi.

 “KÜLTÜR RİNGİ PROJESİ, İLÇE TURİZMİNİ CANLANDIRACAK”

Fetçiler Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon çalışmalarının 2021 yılında tamamlanacağını açıklayan Başkan Şevik, ahşap çıkması ve cumbasıyla dikkat çeken Buldan Evlerinin yer aldığı Fetçiler Sokağın turizme kazandırılacağını söyledi.   Fetçiler Sokağın,ilçe turizmini canlandıracak olan Kültür Ringi Projesinin önemli bir parçası olduğunu dikkat çeken Başkan Şevik,“Bu sokak bizim için çok önemli. Bugüne kadar restore edilmiş Buldan Dokuma Pazarı Sokağının ardından en uzun sokak olacak. Geçtiğimiz yıl restorasyonu tamamlanan Semerci Sokağı ile bütünlük sağlayan Fetçiler Sokak, Çarşı Sokak, Türkmenoğlu, Tavacı, Semerci, Buldan Dokuma Pazarı sokağını içine alan Kültür Ringinin en önemli bölümünü oluşturuyor. Ringi tamamlayan Türkmenoğlu, Çarşı ve Tavacı sokakların restorasyon ihalesini de en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!