Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Buldan’da İki Tarihi Konak Kadınların Oldu

Buldan’da İki Tarihi Konak Kadınların Oldu
Buldan Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarını tamamladı. Meclis’te Buldan Belediyesi tarafından 2012 yılında kamulaştırılarak restore edilen Behçet Uz konağı ile Büyükşehir Belediyesi’nden 5 yıllığına devralınan Tarakçı Konağı’nın BELKÜM Kadın kooperatifine tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.   Tarakçı ve Behçet Uz konakları Buldanlı kadınlar tarafından, butik otel ile yöresel el sanatları, yöresel gıdaların teşhiri ve satışı amaçlı kullanılacak.

Buldan Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarını tamamladı.   İki birleşimde gerçekleştirilen toplantılarda, 12 gündem maddesini görüşerek karara bağlayan Meclis’te,  Buldan Belediyesi’nin 2021 yılı gelir -gider bütçesi görüşüldü.  2021 yılı bütçesini oy çokluğu ile kabul eden Meclis üyeleri,  Buldan Belediyesi’nin hizmet birim fiyatlarına,  pandemi sürecini de  göz önünde bulundurarak yüzde 5 oranında artırılması yönünde karar aldı.   Belediye Meclis üyeleri,  Fen İşlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan, bir adet damperli kamyon ile bir adet traktör alınması için Başkan Şevik’e yetki verdi. Meclis Üyeleri ayrıca, sokakhayvanları yararına kullanılmak üzere bir adet pick-up, zabıta hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesi amacıyla bir adet motor alınmasını da oy birliğiyle kabul ettiler.

BİR KONAK DAHA TURİZME KAZANDIRILACAK

Buldan Belediyesi,  bir tarihi binayı daha turizme kazandıracak. Dönmez ailesi tarafından Buldan Kaymakamlığı’na hibe edilen Berber Nihat Dönmez evinin belediyeye tarafından devralınması ve restore edilmesiyle ilgili madde mecliste kabul edildi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik,   belediyenin yürüttüğü sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.   Başkan Şevik, “ Berber Nihat Dönmez konağının restorasyon projesi hazır. Ancak ailenin imkanları ile restore edilmesi zor. O nedenle belediye olarak burasını satın alarak restore etmek istiyoruz. Ballar konağı ile birlikte burasını restore ederek turizme kazandırmayı hedefliyoruz.  İlçemizde 250 tescilli bina var. Bunları, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle,  Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla bir bir turizme kazandıracağız” dedi.   

BEHÇET UZ VE TARAKÇI KONAĞI KADIN KOOPERATİFİNE TAHSİS EDİLDİ

Buldan Belediyesi tarafından 2012 yılında satın alınarak, projelendiren ve restoreedilen Behçet Uz konağı ile Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile 5 yıllığına Buldan Belediyesi’ne tahsis edilen Tarakçı Konağı’nın BELKÜM Kadın Kooperatifinin hizmetine verilmesiyle ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık AK Parti, MHP ve DP’li üyelerin oylarıyla 5 yıllığına BELKÜM Kadın Kooperatifine tahsisedilen Behçet Uz ve Tarakçı konağında,  Buldanlı kadınlar ilçe turizmine katkı sağlamak amacıyla, butik otel hizmeti verecek, yöresel el sanatları ile yemeklerinin teşhir ve satışını gerçekleştirecek.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!