Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Buldan’da Kesilen Ağaçlar İçin Açıklama Geldi

Buldan’da Kesilen Ağaçlar İçin Açıklama Geldi
Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Nuri Akın Parkı’nda bulunan yaklaşık 80 yıllık olduğu tahmin edilen çam ağaçların kesilmesi gündem oldu. Belediye yetkilileri 4 ağacın yıkılma tehlikesi nedeni ile kesildiğini söyledi.

Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan Nuri Akın Parkı’ndaki yaklaşık 80 yaşında oldukları tahmin edilen 4 çam ağacı Buldan Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Kesim olayı bazı vatandaşlar tarafından tepki çekerken, belediye yetkilileri kesimin ağaçların tehlike arz etmesi nedeni ile gerçekleştiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir çam ağacının fırtına nedeni ile devrilmesi sonrası, ziraat mühendislerince inceleme yapıldığını aktaran yetkililer "4 ağacın yıkılma tehlikesi tespit edildi. Bu nedenle istemeyerek de olsa can güvenliği nedeni ile 4 kesmek zorunda kaldık. Kesilen ağaçların yerine de ıhlamur, palmiye ve dut ağacı dikimi gerçekleştirildi. Çevre ile uyumlu yaşam alanı olan parkımız ilçemizin tümünde olduğu gibi yeşil kalmaya devam edecek" diyerek, kesimlerin iddia edildiği gibi gelişi güzel yapılmadığını belirttiler.

Kesim öncesi Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkililerine de bilgi verildiği ve onay alındığı öğrenildi.

Devrilen ağaçların yerine yenisi dikildi
Geçtiğimiz hafta yaşanan sağanak yağış, Buldan’daki bazı parklardaki ağaçların devrilmesine ve hasar görmesine neden olmuştu. Buldan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hasar gören
ağaçların yerine yenilerini dikti. Geçtiğimiz hafta yaşanan sağanak yağış nedeniyle, Buldan’da yukarı park olarak bilinen Nuri Akın Parkı’nda bir ağacın devrilmiş, bazı ağaçlarda hasar görmüştü. Buldan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlar için tehlike oluşturan ağaçların yerine ıhlamur, palmiye ve dut dikti. Parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ağaç dikimini gerçekleştiren personelle biraraya geldi. Çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Şevik, “Yaşanan sağanak yağışta parktaki bir ağacımız yıkıldı bazıları ise hasar gördü. Yağıştan dolayı hasar gören cam ağaçları vatandaşlarımız için tehlike oluşturuyordu. Hasar gören çam ağaçları yerine ıhlamur, palmiye ve dut diktik. Parkımız yeniden yeşillenecek. Belediye olarak, ilçemizin tarihi, kültürel zenginliklerinin yanısıra park ve yeşil alanlarıyla da tanınmasını istiyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!