Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bursa Avukatlık Hizmetleri

Bursa Avukatlık Hizmetleri

Çeşitli nedenlerden kaynaklanarak ortaya çıkan hak ihlallerinde yasal hakların muhafaza edilmesi, ancak bağlı bulunan hukuk sisteminin en doğru şekilde kullanılmasıyla mümkündür. Özellikle tüzel kişilikler, firmalar ve şirketler için hak ihlallerinin önlenmesi oldukça kritik bir önem arz eder.

Hak ihlalleri nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi, şirket ya da bireylerin haklarının korunması adına avukatlık büroları tarafından sağlanan profesyonel hizmetlere başvurulmaktadır. Bursa avukat hizmetleri aracılığıyla yaşanan hak ihlaline yönelik ilgili kanunun hükmettiği ölçüde yasal hakların kazanım olarak elde edilmesi mümkündür. Araç değer kaybı hesaplama ve kıdem ihbar tazminatı hesaplama konusunda güvenilir yerler ile çalışmak önemlidir.

Ticaret ve Şirketler Hukuku

Ticaret ve Şirketler Hukuku, Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve bu kanun kapsamında düzenlenmiş mevzuatlara ilişkindir. Söz konusu kanun firma ya da şirketlerin faaliyet gösterdiği sektöre bakılmaksınız çeşitli düzenlemeler içerir. TTK ile düzenlenen şirket ve firmalar için düzenlenen hükümler genel hatlarıyla şu şekildedir:

·        Sermaye artırımı talepleri

·        Müdür ya da vekil atamaları veya tayini

·        Yönetim kurulu seçimi

·        Şirket içi yönerge oluşturma

·        Ana sözleşme hazırlama

·        Şirket adreslerinde ya da unvan bildiriminde değişiklikler

Gibi zorunlu şirket prosedürleri Ticaret ve Şirketler Kanunu kapsamında değerlendirilmektedir. Tüm bu prosedürlerin tamamlanması ve yasal hakların muhafaza edilerek kullanılması adına avukatlık bürosu, hukuki danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır.

İnşaat ve Gayrimenkul Hukuku

İnşaat ve Gayrimenkul Hukuku, büyük oranda gayrimenkul şirketlerinin çeşitli konularda müzakere ya da anlaşma metni hazırlaması amacıyla kullanılır. İlgili kanunda firmaların veya şirketlerin yasal yetki sınırları çizilirken, diğer firmalar ya da bireylerle yapılacak olan sözleşmelerde tüm detaylara yeteri kadar dikkat edilmesi gerekir. Özellikle;

·        Tapu kadastro işlemlerinin tamamlanması

·        İdari ya da hükümet izinlerinin alınması

·        Telif ve lisans anlaşmaları

·        Satın alma ve kira anlaşmaları

Ve benzeri nitelikte her türden durum için profesyonel yaklaşımlar benimsemelidir. Avukatlık büroları tarafından verilen bu hizmetlerle herhangi yasal boşluk olmadan en komplike ve detaylı anlaşmaların imzalanması mümkündür.

İcra Hukuku

Çoğunlukla ticari anlaşmazlık sonucunda ortaya çıkan icra davaları, tarafların yasal haklarını kullanmak amacıyla maddi taleplerini işletmeleri üzerine kurulmuştur. İcra Hukuku ise bu tarz durumlarda firma, tüzel kişilik ya da bireylerin haklarını düzenleyen kanunları kapsar. Dolayısıyla ticari anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması ve tarafların yasalar nezdinde mutabakata varması adına İcra Hukukunun en etkili şekilde kullanılması gerekir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!