3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Büyükelçi Şarabı tattı ticaret yapalım dedi

Büyükelçi Şarabı tattı ticaret yapalım dedi
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi AndriiSybiha, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın daveti üzerine geldiği ilçede şarap tattı. Şarap Tadım ve Tanıtım organizasyonunda konuşan büyükelçi,  “Çal’da böyle potansiyel olduğunu bilmiyordum.  Ukrayna’da alkol ve şarap tüketimi fazla. Buradan ülkeme ihracat yapılması için elimden geleni yapacağım” dedi. Belediye Başkanı Akcan ise, Ukrayna ile şarap ticaretiyle ticaret köprüsü kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğini geliştirmek ve bir toplantıya katılmak için Denizli’ye gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi AndriiSybiha, şaraplarıyla ünlü Çal ilçesini de ziyaret etti. Ziyarete Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) Başkanı Mahmut Çatlık ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.  Hançalar Mahallesi’ndeki Kuzu Bağevi’nde düzenlenen Şarap Tadımı ve Tanıtımı organizasyonunda Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Çal’da faaliyet gösteren Küp, Ezel, Pardüs, Kayıbağı ve Erdel şarap firmalarının temsilcileri büyükelçiye bölgedeki şarap üretimi hakkında bilgiler verdi. İlçede faaliyet gösteren Erdem Mermer’in yetkilileri de traverten mermer konusunda tanıtım yaptı.

AKCAN; “ÇALLI FİRMALAR UKRAYNA’YA DAVET EDİLDİ”

Ukrayna Büyükelçisi’nin Çal şaraplarını çok beğendiğini söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Ukrayna şarap ithalatının çoğunluğunu İspanya’dan yapıyormuş. Büyükelçi, firmalarımızın temsilcileri ve bizleri önce Ankara’ya davet etti. Burada diğer ülkelerin büyük elçilerinin de katılacağı bir şarap tadım ve tanıtım organizasyonu yapalım dedi. Bu organizasyona Ukrayna’da alkol satışı ve üretimi yapan firmaların temsilcilerini de davet edeceklerini söyledi. Karşılıklı görüşmelerin son aşamasında ise, Çal’da faaliyet gösteren firmalarımız Ukrayna’ya gidecek ve karşılıklı görüşmeler yapılacak. Ukrayna ile bölgemiz arasında şarap ticaretiyle ticaret köprüsü kurmayı arzuluyoruz “ diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ ŞARABI DA ÇAL’I DA ÇOK BEĞENDİ

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi AndriiSybiha, şarap tadımı için geldiği Çal’ı ve şaraplarını çok beğendiğini söyledi. Kuzu Bağ Evi’ndeki etkinlikte kendilerine gösterilen misafirperverliği öven büyükelçi, “Çallı dostlarımızı ülkeme davet ettim. Çal ile Ukrayna arasında mütluka dostluk ve ticaret köprüsünü kurmalıyız” yorumunda bulundu.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!