3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Buz Gibi Kefe'de Festivale Hazır Mısınız?

Buz Gibi Kefe'de Festivale Hazır Mısınız?
Denizli’nin çeyrek asırlık festivali 25. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri; 5-6-7 Ağustos’ta düzenlenecek. Yatağan Gönül Birliği Platform Sözcüsü Fatih Gündüz; “Kavurucu sıcaklardan Denizlilileri Kefe Yaylasının serinliğinde buz gibi havada yıldızlar altında çok güzel hazırladığımız festivalimize davet ediyoruz” dedi.

Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde 5 Ağustos’ta başlayacak olan 25. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarının karşısına çıkan Yatağan Gönül Birliği Platform Sözcüsü Fatih Gündüz, Denizlilileri festivale davet etti. Gündüz, “Selçuklulardan günümüze 800 yıllık bir geçmişe sahip Yatağan’ımız; dededen toruna bıçakçılık mesleğini devam ettirmektedir. Bizde bıçakçılık mesleğini duyurmak için festivallerimizi devam ettiriyoruz. Belediyeler kanunundan sonra Yatağan’ımız kasabayken mahalle oldu. 4 yıldır etkinlik yapılmıyordu. Biz Yatağan Gönül Birliği olarak bu görevi üstlendik, kasabamızın bıçaklığın tanıtımını yapmak için. Bu üçüncü festivalimiz olacak. Festivalimize 5 gün kaldı. Festivalimizde dolu dolu program hazırladık. Yol arkadaşlarımızla birlikte 2 aydır yoğun bir programla çalıştık. Festivalimiz 5 – 6 – 7 Ağustos Denizli Yatağan Kefe Yaylasında yapılacak. 5 Ağustos Cuma akşamı; saat 8’de Türkiye’nin her yöresinden 7 – 8 Aşığın katıldığı Aşıklar Bayramı yapılacak. Cumartesi saat 16.30’da programımız başlıyor. Mehteran gösterilerinin ardından ağalık töreni ve protokol konuşmalarıyla festival resmen başlamış olacak.  Ayrıca en güzel bıçak, çakı ve pala yarışmalarımız var” şeklinde konuştu.

HAKAN EYİDEN, TUĞÇE KANDEMİR KONSERİ VE MURAT KAKİLLİ KONSERİ

Festivalin ilk gününde Hakan Eyiden saat 20’de sahne alacak. Eyiden’in ardından ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir sahneye çıkacak. Pazar günü sürpriz çeşitli etkinler olacak. Pazar günü 90’lı yılların pop müzik sanatçısı Memedim Zeynep sahne alacak. Saat 20’deki konserin ardından saat 21.30’da ünlü sanatçı Murat Kekilli konseri ile festivalimizi tamamlamış olacağız. Kavurucu sıcaklardan Denizlilileri Kefe Yaylasının serinliğinde buz gibi havada yıldızlar altında çok güzel hazırladığımız festivalimize davet ediyoruz” dedi.

FESTİVAL AĞASI NİDA OLÇAR

Yatağan Gönül Birliği Platformu ve Yatağan Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen 25. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenliğine Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Serinhisar Belediyesi de destek veriyor. Kefe Yaylasında konserlerin düzenleneceği festivalin ağası ise Yatağan’ın fahri hemşerisi Kütahyalı iş kadını ve Kültür Bakanlığı çini ustası Nida Olçar olacak.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!