3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Çal Yöresinin Yetenekli Gençleri Keşfedilecek

Çal Yöresinin Yetenekli Gençleri Keşfedilecek
Çal Yöresinin Yetenekli Gençleri Keşfedilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan ” Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Çal’da gerçekleştirildi.

Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce koordinesinde Çal Spor Salonunda gerçekleştirilen faaliyete Çal Kaymakamı Sn. Yusuf Durani Dinç, Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe ile Çal Baklan ve Bekilli’den gelen Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Çal Baklan ve Bekilli ilçelerindeki 15 okuldan İlkokul 3.sınıfta okuyan 183 öğrenciye uzman antrenörler eşliğinde 8 ayrı istasyondan oluşan antropometrik ölçüm ve performans testleri uygulandı.

Açılışta konuşan Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe;

Tüm yurtta uygulamaya konulan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” kapsamında Sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek ve fiziksel hareket alışkanlığı kazandırmak, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak,spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Spor Salonunda oluşturulan 20 metre sürat koşuşu, el kavrama kuvveti, çeviklik testi, geriye sağlık topu atma, dikey sıçrama, esneklik, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, vücut ağırlığı, boy uzunluğu olmak üzere 8 istasyonda yeteneklerini ve süratlerini sergileyen öğrencilerin elde ettikleri süreler ve veriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen cihazlar vasıtasıyla otomatik olarak Bakanlık Merkezindeki veri toplama merkezine ulaşıyor. Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere önümüzdeki yıldan itibaren temel spor eğitimleri verilip ilgili branşlara yönlendirilerek uzman antrenörler eşliğinde eğitimler almaya başlayacaklar.Proje sayesinde oluşturulacak sporcu havuzu ile birlikte önümüzdeki yıllarda Ülkemizi Uluslar arası alanda temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Yusuf Durani Dinç,

Türk Spor tarihinin en büyük projelerinden biri olan bu projenin çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimleri yanında sportif anlamda da gelişimleri noktasında ortaya konulan çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum.

Burada yapılan test ve ölçümler sonucunda yetenekleri tespit edilen öğrencilerimizin ileride ülkemizi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında temsil edecek potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına vesile olacaktır.

Buradan velilerimize seslenmek istiyorum. Çocuklarımızı spora yönlendirelim. Onları ellerinden tutup spor salonlarına spor sahalarına götürelim. Sporun çocuklarımızın Zihinsel, Fiziksel ve Sosyal gelişimlerine çok büyük katkısı bulunmaktadır. Yürüyen, Koşan, sporu seven bir nesil istiyoruz. Sağlıklı nesiller için 7’den 70’e sporu yaşam biçimi haline getirmeliyiz.

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Baklan Bekilli ve Çal’dan bu projeye katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!