Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Can veren pervaneler konferansına yoğun ilgi

Can veren pervaneler konferansına yoğun ilgi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 100.yıl etkinlikleri kapsamında Hukukçu-Yazar Hayati İnanç,  Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans da sevenleri ile buluştu.

Yoğun ilgi nedeni ile konferans salonuna sığmayan vatandaşlar, dışarıya kurulan ses sistemleri ile Hayati İnanç'ın "Can veren pervaneler" konferansını dinledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün açılış konuşması ile başlayan konferansta salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığın sık sık alkış yağmuruna tuttuğu İnanç "Ben bu sevginin, bu teveccühün, bu ilginin şahsımla alakası olmadığını biliyorum. İnsanlarımız ecdadını özledi, sahip olduğu hazineyi hatırladı. Dedesinin yazdığı mektubu okumak istedi. Mesele bu. Ben size işte onu, rahmetlik dedenizin mektubunu getirdim. Her yerde anlattıklarım bunlar. Sizler milli mücadelenin ilk kurşununun sıkıldığı şehrin evlatlarısınız. Ecdadınızdan size miras olan bu mektubu sizlere getirdim.”dedi.

Ölümü hatırlayan insan güzelleşir, unutan canavarlaşır

İnanç konuşmasının devamında “Kahramanmaraş'ın iman gücü ile milli mücadelede yaptığı kahramanlık sizlere mirastır. Bu mektubu burada sizlere okuyacağım, sizlerde okuyarak, bu mirası nesilden nesile aktarmalısınız. Her gün gülmelisiniz. Son gülen iyi güler boşuna denmemiş. Her Türk günde bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyit yer almalıdır. Divan Edebiyatı, geçmiş kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biridir. Divan edebiyatını anlarsak kültürümüzü, neler kaybettiğimizi ve neleri kazanabileceğimizi çok daha iyi anlarız” ifadesini kullandı.

Ölümün bir vuslat olduğuna değinen İnanç " Ölümü hatırlayan insan güzelleşir, unutan canavarlaşır. Herkes ölür ama herkes yaşamaz. Ölümü hatırlayarak geçen hayata hayat denir. Hatırlamalıdır. Hatırlamak iyidir. Allah'ı ve ölümü unutma. Yaptığın iyiliği ve gördüğün kötülüğü unut. Evinde yatan biri ile Şeyhadil Mezarlığında yatan biri arasında hiç bir fark yoktur." diye konuştu.

İnanç, salonu dolduran vatandaşların büyük ilgisine teşekkür ederek milli mücadelenin ve kahramanlık destanının 100. yılının kutlandığı Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İnanç, söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!