Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çapar “Kibir Siyaseti İçin Sonun Başlangıcı Gelmiştir!”   

Çapar “Kibir Siyaseti İçin Sonun Başlangıcı Gelmiştir!”   
İYİ Parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Koordinatörü  Av. Bayram Can Çapar İstanbul seçimlerini değerlendirerek “Cumhuriyetin 100.yılına 2023'e “5” kala anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargı ayrılığını ortadan kaldırarak keyfiyet içeren sorgulanamaz, tartışılamaz tek adam rejimini inşa eden parti devlet fikri, halktan ve tabandan kopuk siyasetin oluşumunu hazırlamıştır” dedi.  

2023’e 4 kala,   Milletin refahı yerine, mensubiyetlerinin partililerinin refahını tercih eden anlayışın siyasi ömrünü İstanbul seçimleri ile birlikte tamamladığının altını çizen Bayram Can Çapar,  “Milletimizin uyarılarını görmek yerine parti devlet fikrinin doğası gereği daha çok şatafat, daha çok kibir ve daha çok fevrilikle İstanbul seçimlerde savrulup gitmiştir.  Yeni Türkiye daha yoksul, daha yolsuz ve daha yasaklı olarak inşa edildi. Hukuka uygunluk ve anayasal değerlere sadakat edilmemesi sıradanlaştırıldı. Kendine güç katmaya çalışan, kuralsız ve istikrarsız siyasetin bedeli ise milletimize kötü bir ekonomi olarak ödetildi. İşte Tekrarlanan İstanbul seçimlerini yerel seçim olmaktan çıkartan gerçeklik budur” dedi.

GÜÇLÜ HUKUK, İSTİKRARLI EKONOMİ

Bir ülkenin refahı ve gelişkinliği öncelikle güçlü bir hukuk sistemi ve istikrarlı ekonomiye sahip olması ile sağlanacağını belirten açıklamasında Çapar, şu ifadeleri kullandı:

“Çözüm için istihdamın, liyakat ile bağlantısı kurulmak zorundadır. Devletin hikmeti, adaleti tesis etmek ise adaletin tesis edildiği yerde liyakati tesis etmektir. Liyakatsizliğin sonucu tabiiyetin/dalkavukluğun kurumsallaşmasıdır. Bu yüzden adalet ve ekonomi siyasete bağımlı ve kırılgan hale gelmiş, dünya ile rekabetinden artık kopmuştur. Siyasi manevralara göre şekillenen çarşı - pazar ekonomisinden, siyasi konjonktüre göre şekillenen adalet sisteminden Türkiye’nin acilen çıkarılması gereklidir. Gerçek gündemimiz çöken ekonomimizi kurtarmak, Suriyeliler meselesi ile ilgili adım atmak ve misak-ı milli’nin bir parçası olan mavi vatanımızın yani Doğu Akdeniz sorununu çözmek olmalıdır.

“VATAN VE HÜRRİYET HATTININ İLERİ YÜRÜYÜŞÜ BİZ GENÇLERLE OLACAK”

Bu topraklar  her zaman bir Köroğlu yetiştirdi. Zalimlik karşısında hep mazlumdan, haktan adaletten yana oldu. Kadim Türk Milleti; Yusuf Has Hacip’in fikriyatı ile Alparslanları, Şeyh Edebali’nin fikriyatı ile Osman Gazi’yi Akşemseddin’in Fikriyatı ile cihan imparatoru Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve akabinde kültür ve inanç ikliminin şahikası Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirip Cumhuriyeti ve kültür mirasını bizlere emanet etti.  Bu toprakların huzuru, geleceği ve bekası biz Türk Gençlerine emanettir. Biz, Atamızın bize emanet ettiği Türkiye’yi yeniden muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya hazırız! Bağımsız hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde, Vatan ve Hürriyet Hattının ileri yürüyüşü biz gençlerle olacak!.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!