Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP Pamukkale’de Arda Arpacı Dönemi

CHP Pamukkale’de Arda Arpacı Dönemi
CHP Pamukkale Olağan 3. Kongresi gerçekleştirildi. 3 adaylı seçimde 402 oydan 193’nü alan Arda Arpacı CHP Pamukkale İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu.

CHP Pamukkale 3. Olağan İlçe Kongresi gerçekleşti. İncilipınar Kongre Merkezi’nde saat 11:00’da başlayan kongreye CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, delegeler, partililer, çevre ilçelerden başkan adayları ve başkanlar katıldı.

Delegelerin, 3 adayın yarıştığı CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nde yeni başkan ve yönetimi belirlendi. Kongrede protokol konuşmaları ve adayların konuşmaları gerçekleştirildi. Yoklama ve açılışın ardından saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kongre başladı. Divan Başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel seçildi. Geçmiş İlçe örgütünün çalışma  ve Hesap raporu oylandı, kabul edildi. Oylamanın ardından delege konuşmaları gerçekleşti. Adayların konuşmalarının ardından delegeler oylarını kullandı.

arda arpacı

402 OY KULLANILDI

417 delegenin bulunduğu Pamukkale’de kongreye katılım sağlayan 402 delegeden 193 oy alan Arda Arpacı CHP Pamukkale İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu. Seçimde Savaş Akman 87, Hasan Alkan 116 aldı. Pamukkale’de il başkanı belirleyecek 190 il delegesi seçildi.

pamukkale chp başkanı arpacı

ARDA ARPACI: Gülçin Akyüz, Fatmaana Atasoy, Mehmet Ataş, Ayşegül Biçer, İlker Bitiş Yılmaz, Özge Demiröz, Mustafa Düzenli, İsmail Gözlükaya, Mesut Gündüz, Talia Hamza, Alican Kaplan, Yalçın Kaya, Mehmet Keserci, Durmuş Taşpınar, Soner Yıldız, Melike Yüksel.

Arda Arpacı oyların 193'ünü alarak başkan seçilirken Arpacı'ya en yakın oy alan isim ise Hasan Alkan oldu. Alkan, 115 oy aldı  Savaş Akman ise 93 oy aldı.

SEÇİM ÖNCESİ KONUŞMALAR:

ERTEL:’’BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN KILIÇDAROĞLU’NUN YÜRÜDÜĞÜ YOLDA İKTİDARA YÜRÜYORUZ

Kongrede ilk sözü CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel aldı. Sertel divan üyelerini belirleyen oylamayı gerçekleştirdi.  Sertel,’’Denizli’nin en büyük ilçesinin saygı değer CHP’li üyeleri beni başkan seçtikleri için teşekkür ederim. CHP’de görev alan belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, STK Başkanları, muhtarlarımıza selamlarımı iletiyorum. Denizli milletvekillerimiz Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar da başka illerde görevli olduğu için burada değiller. Onlarında selamlarını iletiyorum. Ben Kazım Arslan’ı rahmetle ve sevgiyle anmak istiyorum. O dürüst, namuslu ve iyi partili adam çok erken aramızdan ayrıldı. Işıklar içinde uyusun. O bir görev şehididir. CHP birkaç küçük koalisyon haricinde uzun yıllardır iktidar olamayan parti. Ama 17 yıldır bizi yönetenler kadar bu ülke bu kadar çaresizliğe düşmemişti. Bu düzeni değiştirmek için Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü yolda iktidara yürüyoruz ‘’dedi. 

TABU:’’ARTIK CHP PAMUKKALE’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ SIRASI’’

Kongrede Atilla Sertel’in konuşmasının ardın Pamukkale İlçe Başkanlığı’nın  geçmiş dönem faaliyet raporunun okunması gerçekleşti. İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan video katılımcılara dinletildi. Faaliyet raporunun ardından mevcut Pamukkale Başkanı Osman Tabu yaptığı konuşmada,” Her ne kadar yerel seçimde 9 bin oy farkla seçimi kaybetsek de bu az fark sonucu değiştirmemiştir. Bu benim başkanlığımda kaybedilen ikinci yerel seçim oldu. Artık CHP Pamukkale’de bayrak değişimi zamanı gelmiştir.Aday arkadaşlara başarılar dilerim”dedi.

Tabu’nun konuşmasının ardından ilçe örgütünün çalışma  ve Hesap raporu oylandılar kabul edildi. Oylamanın ardından delege konuşmaları gerçekleşti.

ERTEMUR:’’KONGREMİZİN YAŞADIĞIMIZ SÜREÇTE NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ’’

CHP önceki dönem İl Başkanları’ndan Ali Rıza Ertemur kongrede yaptığı konuşmada,”Pamukkale ilçe kongremizin yaşadığımız süreçte ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kongrenin başında izlediğimiz videoda bize emanet edilen Cumhuriyet’in ne hale geldiğini gördük ve duygulandık. Şahsım olarak bize emanet edilen Cumhuriyet’e sahip çıkamadığımız için özür diliyorum. Onun için bu kongreler daha önemli hale geldi. Tüm aday arkadaşlara başarılar dilerim”ifadelerini kullandı.

AKBABA:’’ADAY OLAN ARKADAŞLARIMA CESARETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM’’

Ertemur’un ardından söz alan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba,”Bugün burada olmasını istediğimiz kişiler var. Kazım Arslan, Göksel Erdoğan, Tevfik Kendirli ve niceleri. Pamukkale’de seçim çalışmasına katılan herkese teşekkür ederim. Kazanma şansımız vardı. Ancak be yazıkki gerçekleşmedi. Bugün aday olan arkadaşlarıma cesaretlerinden dolayı teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.

DİVARCI:’’BUGÜN KAZANAN KİM OLURSA OLSUN KAZANAN CHP OLACAKTIR’’

Kongrede söz alan 2019 yerel seçimlerinde Pamukkale Belediye Başkan adayı Ahmet Divarcı,’’Kongreler gelir geçer, adaylar gelir geçer aslolan CHP’dir. Nutuk tabiki atılacak. Ama projeler yarışacaktır.  Bu kongreler CHP’nin geleceğine yön verecek kişiler seçilmelidir. Bugün ülkede yanlış giden tek birşey yoktur. Herşey yanlış gitmektedir. Bunun tek çözümü CHP’dir. ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ demek sözle olmaz.  Sahalarda, emekle olur. Kongreler eleştirilerin ve özeleştirilerin yapıldığı yerler olmalıdır. Bugün bir serzenişte bulunmam lazım. Delege seçimlerinde verilen, ilçe başkanlığı seçiminde verilen çalışmadaki gayret belediye başkanlığı seçiminde verilseydi, Pamukkale CHP’nindi. 3 aday arkadaşımız var, sonuç ne olursa olsun kazananın CHP olacağına inanıyorum’’dedi.

BLOK LİSTE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından tüzükte yer alan seçimler çarşaf liste ile seçim yapılır sunulan önerge ile blok liste ile yapılması teklif edildi. Kongrenin oylaması sonucunda blok liste kabul edildi. Divan kuruluna teslim edilen imza listesinin kontrolü sonucu 3 aday da yeterli imzayı topladı.

AKMAN:’’ARKASINDA BAŞARI HİKAYESİ OLMAYANLAR, BAŞARI HİKAYESİ YAZAMAZLAR’’

Kura çekimi sonrası kongrede ilk olarak aday Şavaş Akman konuştu. Akman konuşmasına okuduğu Ahmet Arif şiiri ile başladı. Akman konuşmasının devamında;’’Bugün bu noktaya işçilikten, çiftçilikten  geldim. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak ilkokul sonrasında okuyamadım. Ama yılmadım şuanda kendi işimi yapıyorum. Arkasında başarı hikayesi olmayanlar başarı hikayesi yazamazlar. Biz Pamukkale’de bir lider seçiyoruz. Biz CHP’ye iktidarı sağlayacak bir yönetim istiyoruz.’’dedi. Akman’ın projeleri arasında en çok dikkat çekenler ise ön seçim yapılması ve her mahalleden meclis üyesi seçileceği oldu.

ALKAN:’’HEPİNİZE YENİ BİR BAŞLANGIÇ SÖZÜ VERİYORUZ’’

Kongredere ikinci konuşmayı aday Hasan Alkan gerçekleştirdi. Alkan,’’İktidara susamış CHP’liler 3. Olağan kongremize hoş geldiniz. Hepimiz birbirimizi biliyoruz. Ben kendi siyasi kimliğimi de biliyorum. Ben CHP’liyim. Küçük yaşlarda babamı kaybetmemin ardında Denizli’de kurduğumuz özel bir şirkette yöneticilik yaptım.  Partinin gençlik kollarından itibaren çalıştım. Sokaklarda yazı yazan, pankart asan bir partiliyim. Çeşitli kademelerde görev yaptım. Sahada mücadele eden tüm dostlarımıza selam ederim. Gölgelerin arkasına saklananları sizlerin takdirine bırakıyorum. Pamukkale’de ve Büyükşehir’de istediğimiz sonuca ulaşamadık. Öyle olsaydı. Burada mevcut yönetimi takdir eder pozisyonda olurduk.  Ben demeden biz diyerek yola çıktık. STK, derneklerle, akademisyenlerle halkımızın sorunlarına çözüm bulacağız. Mahallelerde temsilci ve sokak sorumlusu belirleyeceğiz. Yönetim Kurulumuzdan, belediye meclis üyesinden, kadın kollarından ve gençlik kollarından mahallelerde  sorumlu belirleyeceğiz. EYT’lilerin sorunlarına yöneleceğiz.  Emeklilik bürolarını açacağız. Biz partimizi Pamukkale’de başarıya ulaştırcağız. Bu salonda hepinize yeni bir başlangıç sözü veriyoruz’’şeklinde konuştu.

ARPACI:’’GEÇMİŞİMİZDEN DERSLER ÇIKARIP, GELECEĞİMİZE IŞIK TUTACAĞIZ

Kongrede son sözü Arda Arpacı aldı. Arpacı,’’Yıllardır iktidara hasret kalmış CHP’liler merhaba. Aylardan Aralık nice devrim şehitlerini anarak sözlerime başlıyorum. Yakın zamanda kaybettiğimiz  Kazım Arslan ve partimizin değerli isimlerini sevgi ve saygı ile anıyorum. Günlerdir, aylardır sokak sokak, mahalle mahalle  yerel seçimi neden Pamukkale’de kaybettiğimizi konuştuk. Siz beni yakından tanımak istediğinizi anlattınız.  CHP’nin seçimlerinde nasıl çalıştığımı anlattım.  2012’den bu yana tüm seçimlerde koordinasyon merkezlerinde bulundum. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası’nda çalıştım. Bu kadar yerde çalışıp neden bunları yönetimdeyken fikirlerini aktarmadınız diye sorabilirsiniz? Ben bu fikirleri söyledim ama bazıları sahada yer buldu bazıları bulmadı. Şimdi bunu tam anlamıyla gerçekleştirmek için adayım.  Asıl olan örgütlü direniştir. Biz üç ayda bir danışma kurulu oluşturacağız. İlk işimiz mahalle örgütlerini yeniden oluşturmak olacaktır. 61 mahallede 61 temsilcilik kuracağız. Düşey ve öbek örgütlenmesi oluşturcağız. Geçmişimizden dersler çıkarmayı, geleceğimize ışık tutmayı amaçlıyoruz’’ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!