3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

CHP'den Emekliler İçin İkramiye Çağrısı Bin Değil 2 Bin Lira Olsun!

CHP'den Emekliler İçin İkramiye Çağrısı Bin Değil 2 Bin Lira Olsun!
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, asgari ücretin aldıkları maaşlarla geçinmeye çalışan emekliler için Hükümete çağrıda bulundu. Çavuşoğlu, emeklinin aldığı bayram ikramiyesinin bin liradan 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ömürlerini en verimli, en güzel yıllarını ‘emeklilikte rahat ederim’ hayaliyle geçiren emeklilerinsıkıntılarının her geçen gün daha da arttığını iddia eden Çavuşoğlu, “Yıllarını alınteri dökerek, prim ödeyerek emekliliği hak eden emeklilerimiz buna karşın ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor.  Oysa sosyal devletin en önemli görevlerinden biri hayatlarını çalışarak devlete prim ödeyerek yıllarını veren emeklilerimizin yaşlılıklarını mutlu, huzurlu refah içinde geçirmesini sağlamak olmalıdır” dedi.

Öteden beri süregelen emeklilerimizin sorunları son yıllarda katmerlenerek arttığını öne süren Çavuşoğlu, “Üstüne üstlük  Neoliberal politikalar da  emeklilerimizin belini iyice büktü. Emeklilik giderek daha da zorlaştı ve emeklilik yaşı yükseldi ayrıca emekli aylıkları düşmeye başladı. Milyonlarca emeklimiz asgari üretin altında maaş alıyor açlık sınırın altında yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle Covid- 19 pandemi sürecinde emeklilerimiz, kaderleriyle baş başa bırakılarak adeta unutulmuştur. Torununa harçlık verebilmek, ay sonunu getirebilmek için iş arıyor, gündelik işlerde çalışarak ev kirasını ödemeye çalışıyor. Emeklilerimizin yaşadığı olumsuzluklar uluslararası raporlara da yansıdı. En son yayınlanan ‘Küresel Emeklilik Endeksi’nde ülkemiz maalesef sonlarda yer aldı. Dünya nüfusunun yüzde 67'sini temsil eden 37 ülkenin emeklilik sisteminin ölçümledi. Ülkemiz  37 ülke arasında ‘en iyi emeklilik' araştırmasında en kötü notu alan 3'üncü ülke oldu. Ülkemiz sadece Arjantin ve Tayland’ı geride bırakabildi” diye konuştu.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN LİRA OLSUN'

Çavuşoğlu açıklamasında, “Hal böyle iken partimiz emeklilerimizin yaşamlarının kolaylaştırılması, maaşlarının arttırılması, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için TBMM’de çok sayıda teklifte bulunmuştur. Bunlardan bazıları; bankalar tarafından verilecek promosyon tutarının bir maaş olarak güncellenmesi, kurban bayramına özel ikramiye ödenmesi,  2000 yılından önce emekli olanların maaşlarının güncellenmesi, bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, toplu iş sözleşmelerine emeklilerin de dahil edilmesi, sadece yüzde 10 oranında MTV ödemesi.  Bugün bayramlarda emeklilerimize verilen 1000’er lira ikramiye de partimizin sayesinde olmuştur.  Seçim vaatlerimizde yer alan ikramiye vaadi sonucu iktidarın ‘emeklilere refahtan pay verilemez’ söylemine karşın partimizin etkin ve doğru muhalefeti sayesinde iktidarın direnci kırılmıştır. Elbette partimiz ve bizler emeklilerimiz için bunları yeterli görmüyoruz. Son olarak da partimiz emekli, dul ve yetimlere verilen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesini istedi” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!