Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP’li Çavuşoğlu, “Karakış fonunu kurun, elektrikteki KDV’yi kaldırın’

CHP’li Çavuşoğlu, “Karakış fonunu kurun, elektrikteki KDV’yi kaldırın’
Denizli CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, vatandaşın karakışı geçirmesi acilen Karakış Fonu’nun kurulması gerektiğini açıkladı. Kömür ve odun fiyatlarındaki zamlardan bahseden Çavuşoğlu, “Yerli ve ithal kömür bir yılda neredeyse 2-3 kat arttı. Odun fiyatları da aynı şekilde. Kış aylarında hiç değilse elektrik faturalarının KDV’si alınmamalıdır” dedi.

Doğalgaz ve elektrik zamlarından sonra vatandaşın sobaya yöneldiğini ancak bu sefer de kömür fiyatlarında yüzde 200’e varan artışlar nedeniyle dar gelirlilerin kömür de alamaz duruma geldiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bir an önce karakış fonu kurularak vatandaşlara kış aylarında destek verilmesi gerektiğini söyledi.

KÖMÜR BAYİSİNİ ZİYARET ETTİ BİLGİ ALDI

Denizli’de kömür bayiliği yapan İbrahim Ay’ı işyerinde ziyaret eden CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kömür sektörünün sorunları hakkında bilgi aldı. Geçtiğimiz yıl tonu 800 TL’den satılan yerli kömürün bin 700 TL, bin TL’den satılan ithal kömürün 3 bin TL olduğunu belirterek, “Türkiye'de 14 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor. İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için uygun fiyatlı enerjiye erişimin sağlanması çok kritik. Enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye, biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın haysiyeti söz konusudur. Vatandaşımız kömüre gelen zamlardan, bayilerimiz de kömür bulamamaktan şikayetçi. Bunun tek nedeni hükümetin çözümden uzak öngörüsüz politikalarıdır.” şeklinde konuştu.

ELEKTRİK FATURALARINDAKİ KDV KALDIRILMALI

Odun fiyatlarında da yüzde 100’ün üzerinde artış yaşandığını belirten Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz yıl tonu 700 TL’den satılan odunun tonu bu yıl bin 600 TL olmuş. Her şeyden önce kara kış fonunu kurarak vatandaşlarımıza kış ayları için destek verilmeli. Elektrik faturalarındaki KDV'yi kış boyunca kaldırmalıdır. Sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacaktır. Yine doğal gaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'yi hemen kaldırmalı, Elektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geçilerek vatandaşlarımızın daha ağrı bir fatura ödemesi önlenmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!