Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çokakoğlu startı bu sözlerle verdi: “Tecrübelerimi, hizmet olarak Denizli’ye aktarmak istiyorum”

Gerek kamuda gerek özel sektörde uzun yıllar Türkiye’ye hizmet eden ve son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Mustafa Kemal Çokakoğlu, İYİ Parti’den Denizli Milletvekilliği aday adaylığını parti binasında gerçekleşen basın toplantısında açıkladı. Çokakoğlu açıklamasında, “Mevcut iktidarla Denizli hak ettiğini alamadı. Gerek eğitim hayatımda gerek çalışma hayatımda önemli tecrübeler edindim. Bu tecrübelerimi Denizli’ye hizmet olarak aktarmak istiyorum. Umut varsa Denizli de var” dedi. 

Partilerde aday adaylığı hareketliliği devam ederken İYİ Parti’de bir isim daha aday adaylığı sürecini başlattı. Çalışma hayatı boyunca Türkiye’nin farklı illerinde Mersin ve Ankara gibi büyükşehirlerin belediyelerinde önemli kademelerde görev alan, kamuda ise kaymakam vekilliği başta olmak üzere bazı görevlerde de bulunan Mustafa Kemal Çokakoğlu, İYİ Parti İl Başkanlığı Binası’nda yoğun katılımla gerçekleşen basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı. 

“AKŞENER VE YAVAŞ’IN BİLGİSİ DAHİLİNDE ADAY DAYI OLDUM”
Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Çokakoğlu, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aday adaylığı için yaklaşık 2-3 yıl hazırlık yaptım. İngiltere’de yükseköğrenimimi yaptım. Şu an halen Hacettepe Üniversitesi’nde doktora yapmaya devam ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in bilgisi dahilinde aday adayı olmaya karar verdim” dedi. 

“TARİH YAZACAK YÖNETİM ANLAYIŞI’ ZORUNLU HALE GELDİ”
Uzun zamandır mevcut yönetimden kaynaklanan ekonomik iktisadi krizlerin yaşandığına dikkat çeken Çokakoğlu, “Ülke olarak teknolojiden katma değere her şeyden daha az almaya başladık. Bununla bağlantılı olarak son yaşanan deprem felaketinde koordinasyon eksikliği nedeniyle neredeyse ilk 48 saat depremzedelere müdahale edilemedi. Gelinen noktada genel başkanımızın da dediği gibi ‘tarih yazacak bir yönetim anlayışı’ zorunlu hale geldi. Bizler de bu mantaliteyle yola çıktık. Artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi” dedi. 

“DENİZLİ HAK ETTİĞİNİ ALAMADI”
20 yıllık Ak Parti iktidarında her anlamda devletin kötü bir şekilde yönetildiğini ifade eden Çokakoğlu, “Muhtemel bir seçim kazanımı ve değişecek bir yönetim durumunda başta ekonomi olmak üzere kötü ve ağır bir bilanço ile karşılaşılabilir. Her türlü olumsuzluğa rağmen enflasyona rağmen ülkemiz direndi ve direnmeye de devam ediyor. Kötü yönetimden dolayı ekonomik değerler ve kültürel değerler siyasete yansımadı. Denizli hak ettiğini alamadı. Ben edindiğim tecrübelerimi Denizli’ye aktarmak istiyorum. Eğitimimle ve çalışmalarımla önemli tecrübeler edindim. Bu anlamda örneğin bir tekstil kenti olan Denizli’nin Uluslar arası Tekstil Fuarı düzenleyebileceğini düşünüyorum ve bunu gerçekleştirmek istiyorum” dedi. 

“HEDEFİM ÜRETEN, ÜRETTİĞİNİ SATABİLEN BİR ŞEHİR”
Denizli’nin çok önemli sorunlarının olduğunu dile getiren Çokakoğlu, “Örneğin Menderes Nehri’nin kurumuş olması çok büyük bir problem bölge için. Bunun yanında Denizli gibi vizyon bir kentin elinde sadece Pamukkale Üniversitesi var. Üniversite sayısı artmalı, özel üniversitelerle yükseköğrenim desteklenmeli. Deprem nedeniyle meydana gelen kamu borçlanmaları ülkede ve Denizli’de önemli problemler yaratabilir. Bunun hazırlıklarının yapılması lazım. Hak ihlallerini Denizli insanına doğru tercüme eden bir siyasetçi olmak istiyorum. Üreten, ürettiğini satabilen bir şehir meydana getirmek istiyoruz” dedi. 

“YÖNETENLER SORGUYA ÇEKİLMEK ZORUNDA”
Seçmenlere de seslenen Çokakoğlu, “Seçimlerdeki rolünüzü küçümsemeyin. Önümüzdeki seçim bir sistem seçimi. Tüm birikimimle, tecrübemle içinde yetiştiğim topraklara hizmet etmek istiyorum. Gece gündüz demeden tüm Denizli halkına hizmet etmek için çalışacağım. Türkiye artık yönetenleri sorguya çekmek zorunda. Şeffaf bir milletvekili, danışılan bir siyasi olacağım. Tek isteğim Denizli halkının umutlarını yitirmediği bir seçim süreci geçirmesi. Tarihi zaferi kazanmak zorundayız” dedi. 

“DEPREMDE ORAGANİZASYON BÜYÜK PROBLEM OLDU”
Son olarak deprem felaketleri sonrası yaşananlarla ilgili yaşadıklarını dile getiren Çokakoğlu, “Depremde kriz masasının başındaydım. Çadır bulunamadı ve bu çok acı bir durum. Organizasyon çok büyük bir problem haline geldi. Denizli’nin de olaıi bir depreme hazır olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!