3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Çorap İhracatçılarının Tanıtım ve Dijital Dönüşümü

Çorap İhracatçılarının Tanıtım ve Dijital Dönüşümü

Ticaret Bakanlığı’nın 2010/8 Sayılı “Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Tebliği” kapsamında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği çatısı altında hizmet gösteren İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, “Çorap İmalatçılarının Kapasitelerinin ve Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi” ve “Çorap İhracatçıları Tanıtım ve Dijital Dönüşüm Projesi” çerçevesinde Magna Dijital Pazarlama Ajansı ile çeşitli eğitim ve çalışmalara imza attı.

İhracatçı Birlikleri 1937 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli illerinde çeşitli sektörlerde hizmet vermekte olan ve ihracatın artırılması, desteklenmesi ve koordinasyonunu sağlayarak ekonomik gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlayan kuruluşlar olup, Türkiye çapında faaliyet gösteren birlikler 13 genel sekreterlik halinde örgütlenmiştir. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği de (İTKİB) bunlardan bir tanesidir.

Magna Dijital Pazarlama Ajansı ise 2014 yılından beri yerli ve yabancı birçok kuruma web tasarımı, seo, içerik yönetimi, internet reklamcılığı, sosyal medya yönetimi konularında yardımcı olmaktadır. Özellikle 2018 yılından itibaren e-ihracat konularında da çeşitli çalışmalara imza atan Magna Ajans aynı zamanda “Çorap İhracatçıları Tanıtım ve Dijital Dönüşüm Projesi’nde” etkin olarak rol almaktadır.

Yukarıda bahsi geçen “Çorap İmalatçılarının Kapasitelerinin ve Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi” ve “Çorap İhracatçıları Tanıtım ve Dijital Dönüşüm” projeleri kapsamında önce Magna Dijital Pazarlama Ajansı tarafından katılımcılara detaylı bir eğitim verildi, ardından detaylı bir Dijital Pazar araştırması yapıldı. Birçok pazarı rekabet ve potansiyel anlamında oldukça detaylı bir biçimde inceleyen Ajans, sürecin birinci ayağında tüm katılımcı firmalara oldukça ayrıntılı raporlar sundu.

Ajans yetkilileri tarafından verilen dijital pazarlama eğitiminde dijital verilerin ve temel dinamiklerin yanı sıra pazara özel detaylı analizler, hedef kitlenin davranış alışkanlıkları, rakip firmaların global pazarlardaki etkinlikleri gibi ayrıntılı analizler ve gerçek örneklere yer verildi.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği Dijital Pazarlama eğitiminin ardından Dijital Pazarlama Ajansı, her bir firmaya 2’şer danışman tahsis ederek süreç boyunca tüm katılımcılarla çeşitli workshoplar düzenledi, akabinde her firmaya özel çözümler içeren bir yol haritası sundu. Tüm katılımcılar, danışmanlık faaliyeti süresince kendilerine sunulan aksiyon planlarının yanı sıra mevcut dijital varlıklarının değerlendirilmesinden, pazar bazlı genel görünürlük analizlerine, SWOT analizinden hedef pazarlardaki olası fırsatların tespitine, hedef kitle analizlerinden rakip analizlerine kadar detaylı bilgiler edindi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!