Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Cumhur İttifakı'nın LGBT iddiasına CHP’den sert yanıt

Cumhur İttifakı'nın LGBT iddiasına CHP’den sert yanıt
Merkezefendi Belediyesi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ kurulması kararı Cumhur ve Millet İttifaklarını karşı karşıya getirdi. Cumhur İttifakı üyeleri belediye önünde yaptıkları açıklamayla, ‘maddeyi ret edeceklerini ve asla kabul etmediklerini aktarırken, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum ise birimle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının eylem planını işaret etti ve Cumhur İttifakını suçladı. 

Merkezefendi Belediyesi 2022 yılı Kasım ayı Meclis Gündeminin 1. Maddesinde yer alan Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğince mevcutta belirtilmiş olan maddelere ek olarak; Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ve Sanat Eserleri Değerlendirme Komisyonu Yönetmeliğinin eklenmesine ilişkin Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısı” Millet ve Cumhur İttifaklarını karşı karşıya getirdi. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’nin kurulmasını Lut kavmi özentisi LGBT için yapıldığı öne süren Ak Parti ve MHP İlçe Başkanları, Merkezefendi Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

ASLA KABUL ETMİYORUZ
Belediye önünde açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Durmaz, “Kadın ve erkeğin her noktada, toplumun her alanında imkanlara erişmede eşit haklara sahip olduğu kanunlarımız çerçevesinde açıktır. Gündem maddesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinden kastedilenin bu olmadığı açıkça ortadadır. Merkezefendi ilçemiz ile ilgili yapısal sorunlar, alt yapı ve belediyecilik yatırımları ile ilgili halkımızın hizmet beklentisi var iken başka hiçbir meselemiz kalmamış gibi bu konunun gündeme getirilmesini asla kabul etmiyoruz. 
 

MADDEYİ RET EDİYORUZ
Süslü cümleler ile Belediye Bünyesine LGBT’yi yerleştirmeye çalıştığınızın farkındayız Bizler Lut kavminden gelmiyoruz, övdüğünüz kavmi meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz . Halka gösterdiğiniz  yumuşak yüzünüzün arkasında neler yapmaya çalıştığınız ortadadır .  Bu millet, size sandıkta gereken cevabı verecektir. CHP ve onun kirli zihniyetinin en güçlü toplumsal bağımız olan Kutsal Aile Kavramını yıkmaya çalıştığı; uluslararası merkezlerden zorla dayatılan LGBT lobileri ile birlikte ortak iş tuttuğu açıkça ortadır. Cumhur İttifakı olarak bizler bu nedenle belirttiğimiz Kasım Ayı Gündem maddelerinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi oluşturulmasına yönelik hükmü reddediyor, tüm meclis üyelerini sağduyuya davet ediyoruz” dedi. 

CHP’DEN JET YANIT
Ak Parti ve MHP’nin açıklamasına cevap CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi. Yazılı açıklama yapan Horzum, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini sadece ve sadece maalesef belaltı olarak gören bu zihniyet ülkemize yakışmamaktadır. Daha dün meydana ip atanlar ile kendisine ip atılanlar bugün kol kola aynı ipi tutmuşlar beraber bu ülkenin dinamiklerini değiştirmeye çalışmaktadırlar. 

BAKANLIĞIN EYLEM PLANLARINA BAKSINLAR
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; özellikle Kadın Hakları bağlamında sosyal bilimlerde yer edinmiş bir kavramdır. Bu kavramın içeriği aile içi şiddet, kadının hakları, aile içinde rollerin adil dağılımı, kadın veya erkek olmaktan dolayı ayrımcılık yapılmamasına dairdir. Bu kavram kadınların maruz kaldığı eşitsizliklere çözüm üretmek için uygulamalar geliştirilmesidir. Toplumsal yaşamın içindeki rollerde yani çalışma hayatında, kamu hizmeti alımında ve özellikle aile içinde erkek ve kadın rollerinin ve toplumsal itibarların eşit veya adil dağılımı talebidir. Bu kavramın yani Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2009 yılından bugüne değin yayınlamış olduğu “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planları’nda Devletimizin resmi bir politikası olarak kabul edildiğini görmekteyiz. Nihayetinde Bakanlığın güncel olarak yayınlamış olduğu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planında da (2021-2025), bu kavramın temelinde resmi politikanın sürdürüldüğünü görmekteyiz. Cumhur İttifakının İlçe Başkanlarına T.C. Aile Bakanlığının Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine Ulusal Eylem Planlarını adreslerine göndereceğimizi de taahhüt ediyoruz ve umarız okurlar. Hala iddialarının arkasındalarsa, Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyelerine ve Halkımıza yaptıkları bu çağrıyı T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına da yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!