3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Cüneyt Arkın’dan Çal’ın Üreten Kadınlarına Övgü Var

Cüneyt Arkın’dan Çal’ın Üreten Kadınlarına Övgü Var
TÜRK sinemasının efsanelerinden Cüneyt Arkın, Çal Kadın Kooperatifi tarafından üretilen yöresel ürünlere ve Çallı kadınlara övgüler yağdırdı. Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇALSİAD) Başkanı Süleyman Akçin, ünlü sanatçıyı İstanbul Etiler’deki evinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile de görüşen Cüneyt Arkın, “Anadolu’nun her tarafında kadın eli var. Çallı kadınlara destek vererek kooperatif kurduran sayın Akcan’ı kutluyorum” dedi.

Çalsiad Başkanı Akçin ise, “Hedefimiz, Çal’ın yöresel ürünlerini ve zengin kültürünü dünyaya tanıtmak” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM FİLMİNDE OYNAMIŞTI

Çalsiad Başkanı Süleyman Akçin’in sahibi olduğu Springday firmasının reklam filmi için bir süre önce kamera karşısına geçen ünlü sanatçı Cüneyt Arkın’ı, Etiler’deki evinde ziyaret etti. Görüşmede; Arkın’ın eşi Betül ve oğlus Kaan ile Springday firmasının Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yurtlu’da yer aldı. Akçin, Cüneyt Arkın’a bir süre önce Avrupa Birliği destekli kurulan Kayı Pazarı Yerel Eylem Grubu ve Çal Belediyesi’nin desteğiyle oluşturulan Çal kadın Kooperatifi’nin ürünlerini hediye etti.

ÇALLI KADINLARA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Çal Kadın Kooperatifi tarafından e-ticaret ortamında ve parekende olarak pazarlanan pekmez, üzüm sirkesi, kekik  yağı, ay çekirdeği, badem, salamur yaprak, lavanta yağı, elma sirkesi, bamya, kuru biber, kuru üzümü özel olarak tasarlanmış paketlerinde gören ünlü sanatçı, “Sevgili Çal Garaları, sayın Kadın Kooperatifi sizleri kutluyorum.  Anadolu’nun neresine gitsen kadın eli değmiş. Bereket ve güzellik olmuş. Üretmişler, emek vermişler, güzelleştirmişler. Çallı kadınlar da üretiyor, memlekete değer katıyor. Kadınlar yönetse dünyayı savaş olmaz. Çünkü, hiçbir kadın çocuğunu kaybetmek istemez. Kadınların ellerine sağlık” diye konuştu.

AKÇİN, ÇAL’I ANLATTI

Çalsiad Başkanı ve Springday firmasının yönetim kurulu başkanı Süleyman Akçin ile Cüneyt Arkın arasında koyu bir Çal sohbeti oldu. Arkın, “Süleyman bey, bana Çal’ı anlat bakalım” diye söze başladı, Akçin ise, “Çal’ın üzümü dünyaca ünlü. Geleneklerimiz ve kültürümüz ile yöresel ürünlerimizi dünyaya tanıtmanın amacındayız. Bizim yörenin pekmezi, üzümü ve şarabının ulaşılabilir olması gerekiyor. Yörede, Çal kadın Kooperatifi’nin de çalışmalarıyla ciddi bir markalaşma çalışması var. Yakın gelecekte gıda pazarında bölgemiz önemli bir potansiyele ulaşacaktır. Şu anda kadınlarımız hem yöresel ürünleri pazarlıyor hem de ev ekonomileri ile Çal ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.

FETHİ AKCAN’A CÜNEYT ARKIN SÜRPRİZİ

Bu arada, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’a, Süleyman Akçin tarafından güzel bir sürpriz yapıldı. Akçin, Akcan’ı telefon ile aradı ve telefonunu Arkın’a verdi. Akcan ile Arkın bir süre telefonda görüştü. Ünlü manatçı Akcan’ı kutladı, “Manevi değerlerimizi kaybederken, sizler yaşatmaya çalışıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Emekçi kadınların elleriyle ürettiği ürünlerin evime kadar gelmesi gurur verici” dedi.

Akcan, Cüneyt Arkın’a Çal’a davet etti. Arkın, sağlık sorunları olup, şu anda Çal ziyareti yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Bunun üzerine Akcan’da, “Bizi görüştüren ve tanıştıran Çalsiad Başkanı Süleyman Akçin’e teşekkür ediyorum. Hepimiz Malkoçoğlu ve Kara Murat ile büyüdük. Ben en kısa zamanda sizi ziyaret edeyim” yanıtını verdi.

ÇALLILAR ADINA AKÇİN’İ ÖPTÜ

Cüneyt Arkın ile Süleyman Akçin ayrılırken, ünlü sanatçı, “Bütün Çallılar ve Çal Garaları adına sizi öpüyorum” dedi ve Akçin’in yanaklarından öpüp, Etiler’deki evinden Denizli’ye uğurladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!