3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Dedesinin 60 Yıllık Anısını Paylaştı erdoğan, Ailedeki İkinci Başkanmış

Dedesinin 60 Yıllık Anısını Paylaştı erdoğan, Ailedeki İkinci Başkanmış
Dedesi Hüsamettin Erdoğan’ın bugün yıl dönümü olan 27 Mayıs ihtilalinin sonrasında idam edilen Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile birlikte çekilmiş fotoğrafını, günün anısına sosyal medya hesaplarından paylaşanDenizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan'ın, aile büyüğünün izinden yol aldığı ortaya çıktı. Bir dönem AK Parti'de il başkan vekili ve merkez ilçe başkanı olarak aktif siyaset yapan Erdoğan, siyasi tarihimizin kara lekesi olarak adlandırılan ülkemizin ilk askeri darbesinde, sandıktanaile albümünü çıkardı; Menderes'in dava arkadaşlarından dedesi Hüsamettin Erdoğan’ın da yer aldığı fotoğrafla, demokrasi şehitlerini andı. Milletin hür iradesini idam sehpasına yollayanlarınsadece demokrasiye değil Türkiye'nin yarınlarını da ipotek altına aldığını vurgulayan Başkan Erdoğan,Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes'in yol arkadaşlarından birinin de dönemin belediye başkanlarından rahmetli dedesi Hüsamettin Erdoğan olduğunu açıkladı. Başkan Erdoğan, “Bu, benim ve ailem için hep gurur kaynağı oldu. O’ndan aldığımız emaneti, hiçbir zaman yere düşürmedik. Demokrasi şehitlerimizden eski Başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes, Dışişleri Bakanlarımızdan merhum Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanlarımızdan merhum Hasan Polatkan ile cennet vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, rahmetle anıyorum.Demokrasimizi sekteye uğratan darbeci zihniyet ve girişimler ile darbecileri ise kınıyorum!” dedi.

Darbe öncesinin son başbakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Adnan Menderes’in de bulunduğusiyah beyaz bir fotoğraf, 27 Mayıs 1960’taki askeri darbenin yıl dönümünde, Denizli gündemine oturdu...

DEDE ERDOĞAN, MENDERES'İN DAVA ARKADAŞIYMIŞ

Askeri darbe sonrası idam edilmek üzere dar ağacına çıkarılan Menderes'i, hayatının en zor dönemi öncesinde yalnız bırakmayan dava arkadaşlarından oluşan bir grup siyasi, Erzincan heyeti olarak ziyaretine gitmişti.Başbakanlık’ta günün anısına çekilen fotoğraf, daha sonraDenizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan’ın aile albümünde yerini aldı. Güne dair sosyal medya hesaplarındaki paylaşımında bu kez bu fotoğrafa yer veren Erdoğan, Başbakan Menderes’i ziyaret edenlerin arasındaÇadırkaya’nınikinci Belediye Başkanı dedesi Hüsamettin Erdoğan’ın da (oturanlardan sağ baştaki) bulunduğunu ve O'nunla hep gurur duyduklarını paylaştı.

hüsamettin erdoğan

Aynı fotoğrafta, dedesi gibi artık hayatta olmayan DP Erzincan Milletvekili Hüseyin Şahin, Tercan BelediyeBaşkanı Faik Oktay, DP Tercan İlçe BaşkanıSelahattin Kemaloğlu, sonradan Mercan Belediye Başkanı olan Mustafa Gül,Çadırkaya Belediye Başkanlarından Sebahattin Torun ileVeysel Işık, Alişan Şahin, Taştan Seçerve Muzaffer Tuzlacı da vardı.

Eski dostları bir defa daha ama bu kez anılarda buluşturan Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, “Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hizmet etmiş demokrasi şehitlerimiz Başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes, Dışişleri Bakanlarımızdan merhum Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanlarımızdan merhum Hasan Polatkan ile vatanı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı,rahmetle anıyorum. Milletimizin tercihini yok sayarak demokrasimizi kesintiye uğratan darbeci zihniyeti, o dönem ve sonrasındaki tüm girişimleri ve darbecileri ise kınıyorum.1960'taki askeri darbeyle, aziz milletimizin hür iradesini idam sehpasına çıkaranlar,ülkemizin yarınlarını ipotek altına aldılar. Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes'in yol arkadaşlarından ve dönemin belediye başkanlarından olan dedem Hüsamettin Erdoğanile arkadaşları da, o günlerde kök salıp bugüne kadar süregelen bu darbeci karanlık zihniyetle mücadele etmişler. Ve ne mutlu ki bize; Erdoğan Ailesi olarak O'ndan gelen demokrasi aşığı ruhumuzu, aldığımızkutsal emaneti, hiçbir zaman kaybetmedik.” dedi.

 

YILLAR SONRA, TORUN ERDOĞAN DA SİYASETTE YER ALDI

Belediye Başkanı dedesinin izinden giden DTO Başkanı Erdoğan, uzun yıllar sonra, Denizli'de siyasete girdi. Aktif siyasetin yanındasivil toplum kuruluşlarında da görev aldı…Ak Parti Merkez İlçe Başkanı oldu. Partinin il yönetiminde İl Başkan Vekilliğine kadar uzanan yolda,AK Parti Denizli'nin çeşitli kademelerinde görev aldı. Bu arada, başarılı iş hayatı, O'nu STK'larda da önemli yerlere taşıdı...Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve başkan vekili oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Üyeliği ve Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT)’nde başkan vekilliğine seçildi. UKAT Yönetim Kurulu Üyeliği devam eden Erdoğan , 9 Mart 2005’ten bu yana Denizli Ticaret Odası (DTO)’ndagörev almaya başladı. Zamanla yönetim kurulu sayman üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 28 Eylül 2016'da, yönetim kurulunun kararıyla, Denizli Ticaret OdasıYönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. 2 Nisan 2018'de, bu kez oda üyelerinin katılımıyla yapılan seçimlerde,yeniden aynı göreve seçildi ve güven tazeledi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ardından katıldığı 14-15 Mayıs 2018'dekiTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB)74’üncü Genel Kurulu'nda, ilk kezoluşturulan 22 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ile TOBB Ticaret Odaları Konseyi'ne seçildi.

 

DENİZLİ’DE ÇOKSEVİLEN BİRİSMİ HALİNE GELDİ

Denizli’de 1988’den bu yana uluslararası lojistik ile gümrük müşavirliği sektöründefaaliyet gösteren firmaları bulunan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan,işinde ve toplumsal hayatta insani ilişkilerini hiç eskitmeyen biri olarak biliniyor.İnsanlara içten yaklaşımı ve kafasına koyduğunu mutlaka yapan engel tanımaz kişiliğiyle,DTO Başkanı seçilmesiyle de perçinlediği haklı ününü, kısa zamanda Denizli’nin de dışına çıkardı. Sosyal medya hesapları çok farklı kesimler ile dünyanın dört bir tarafındakiisimlerce takip edilenve hep takdirle söz edilen Erdoğan, şehrimizin en etkili ve sıkça anılan isimlerinden biri oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 16
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 20
    ÜZGÜN
  • 20
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!