3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizbank’tan Koronavirüs İle Mücadelede  KOBİ’lere büyük nefes

Denizbank’tan Koronavirüs İle Mücadelede  KOBİ’lere büyük nefes
DenizBank, Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında,KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak yer aldı.

Banka,bu hassas süreçte elinitekrar taşın altına koyarak,TOBB ve KGF desteğindeyıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.

KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank,bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı.

Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisiyeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank, bu kez detek katılımcı banka oldu.

TOBB ve KGF ile yapılan iş birliği kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ’lere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla NEFES Kredisi sunulacak.

“KOBİ’lerimiz üzerine düşeni yaptı; şimdi sıra bizde”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan:“KOVİT-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ninDenizbank ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole oda olarak bizde katkı sağladık.Oda üyelerimiz üst limit 100.000.TL olmak üzere, 12 ay vadeli, brüt faiz oranı aylık yüzde 0,625 yıllık yüzde 7,50 faiz oranlı kredi kullanabilecekler. Üyelerimizin giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde, üyelerimize düşük faizli bu kredinin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Erdoğan,üyelerin kampanyadan yararlanmak için nasıl başvurmaları gerektiği konusundaki detaylı bilgilere Oda web sitesinden ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

DenizBank Bayramyeri Şube MüdürüŞükran Yenigün Kumartaşlıoğlu yaptığı açıklamada:

Odamızın sorumluluk alanı içinde, DenizBank olarak merkezde 4, ilçelerde 6 olarak,toplam 10adet şubemizle hizmet verdiklerini belirterek; üçüncü kez yer aldıklarıTOBB öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi ile ilgili şunları söyledi;“Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla,piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık.KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgâh, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.

“Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

DTO hizmet binasındaki protokol törenine, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan'ın yanı sıra Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Hasan Kayhan, Babadağ Ticaret Odası Başkanı Fatih Karakurt, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Sarayköy Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Duman,  Buldan Ticaret Odası Genel Sekreteri Ayhan Emirdağ, DTB Genel Sekreteri Ali Şahin, Denizbank’ın Denizli Şubesi Müdürü Erdal Çıralı, Bayramyeri Şubesi Müdürü Şükran Yenigün Kumartaşlıoğlu, Saltak Şubesi Müdürü Ebru Kaya ile Sanayi Şubesi Müdürü Özkan Erdat katıldı. Tören, günün anısına çektirilen fotoğrafla sona erdi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!