Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Barosunda Seçim Heyecanı 3 Aday Kozlarını Paylaşacak

Denizli Barosunda Seçim Heyecanı 3 Aday Kozlarını Paylaşacak
Denizli Barosu’nda 47. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Mevcut başkan Avukat Müjdat İlhan’ın da yeniden aday olduğu başkanlık yarışında Avukat Kerem Tahir Üzelce ve Avukat Adnan Demirdöğer de adaylıklarını açıkladı. 

Yüzlerce avukatın üyesi olduğu Denizli Barosu önümüzdeki günlerde 47. Olağan Genel Kurulu için bir araya gelecek. 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Genel Kurul’da avukatlar yeni temsilcilerini seçerek 47. Dönem planlaması yapacaklar. Denizli Barosu Başkanı olmak için 3 isim adaylığını açıkladı. Mevcut Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan, daha önce Denizli Barosu Yönetim Kurulu’nda bulunan Avukat Kerem Tahir Üzelce ve Avukat Adnan Demirdöğer Denizli’deki avukatların temsilcisi olmak için adaylar.

9 YILLIK BARO BAŞKANI İLHAN, YENİDEN ADAY OLDU
Aslen Denizlili olan 48 yaşındaki Müjdat İlhan üniversite öğrenimine başlayana kadar Denizli’de okudu. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören İlhan 1995 yılında Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatını serbest avukatlık yaparak sürdüren İlhan hala Denizli’de Avukatlık mesleğine devam etmekte.  

2011 yılının Mart ayında mevcut başkan Avukat Adil Demir milletvekili adayı olarak baro başkanlığından istifa etti. Denizli Barosu iki ay içinde olağanüstü genel kurulunu toplayarak başkanlığa Av. Müjdat İlhan’ı seçti. 

Müjdat İlhan 2012’de yapılan olağan Genel Kurulda yeniden aday olup seçildi, sonraki dönemlerde yeniden seçilip görevi sürdürdü. Müjdat İlhan’ın başkanlığındaki Baro yönetimi bu dönemler içinde mülkiyeti 2006 yılında alınan baro arsası üzerine, bağımsız ve çok işlevli bir hizmet binası inşa etmiştir ve araçlar yenilenmiştir. Baro çalışmaları, 2011 Mart ayından beri Avukat Müjdat İlhan ve yönetim kurulu tarafından sürdürülmektedir. 

ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞI ANKARA’YA YÜRÜMÜŞTÜ
Ayrıca Müjdat İlhan geçtiğimiz dönemde Türkiye’nin gündemine oturan Çoklu Baro sistemine karşı yapılan eylemlerde de aktif rol oynamış ve Ankara’da Çoklu Baro Sistemi’ne direnenlerden biri olmuştur. İlhan çoklu baro sistemine karşı Denizli’den Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmişti. Bu eylemler Türkiye tarihinin en büyük Avukat eylemliliğidir. 

Müjdat İlhan Denizli Barosu Başkanlığı için yürüttüğü çalışmalarda ‘Şeffaf, katılımcı, güçlü ve bağımsız Baro’ ilkesini kılavuz edinmekte. 

İlhan adaylığı konusunda “Bu dönemde de adayım, bunu meslektaşlarımla da paylaştım. Bu süreçte mevcutta bulunan Avukatlık konusunda yapılan, alelacele değişiklikle seçimimiz öne çekildi. Bu sefer baskın bir seçim planı ile Ekim ayında baro seçimi, Kasım ayında da Türkiye Barolar Birliği seçimi yapılacak. 
Böyle olunca bizim kaygımız oluştu. Bu işe yıllardır gönlünü vermiş arkadaşlarla, rahmetli Özdemir Özok’u desteklediğimizi ve bu duruşun tekrar geri getirilmesi gerektiğini söyledik. Geçen süreçte o yürüyüşlerde bulunan arkadaşlarla bir toplantı yaptık ‘Herkes gitsin ilinden yetkisini alsın delegesini oluştursun’ kararına vardık.” ifadelerini kullandı

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”
Daha önceden tekrar aday olmayı düşünmediğini belirten Müjdat İlhan şöyle konuştu; “Türkiye Barolar Birliği seçimi için gündem oluşacak. Bu yüzden benim gibi birçok başkan, aday olmayı düşünmezken; bu tecrübelerinin buraya aktarılması konusunda alınan karar doğrultusunda aday oldu. Benimde aday olmama sebebim budur.

Kendisini Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı sıfatının dışında, siyasi idarenin temsilcisiymiş gibi gören anlayışın önüne geçmek için de bu çalışmayı yapmaya karar verdik. O yüzden bu yoldayız. Yaptıklarımız ortadadır ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”

“DEĞİŞİM BAŞLIYOR”
Kerem Tahir Üzelce 43 yaşında ve Denizlili. Eğitim hayatına Denizli’nin en eski okullarından olan Gazi İlkokulu’nda başlayan Üzelce Atatürk Ortaokulu ve Denizli Lisesi’nde okudu. Akademik eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başlayan Kerem Tahir Üzelce 2001 yılında üniversiteden mezun oldu. 

Meslek hayatına 2002 yılında başlayan Üzelce 18 yıldır serbest avukat olarak çalışmakta. Üzelce meslek hayatında 2014-2018 yılları arasında Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 

Üzelce Denizli Barosu Başkanlığı için yürüttüğü kampanyasında ‘Gelin Birlikte yönetelim, değişim başlıyor’ diyor.

Üzelce; binlerce yıldır bağımsız ve özgür bir biçimde yürütülen avukatlık mesleğinin gerek ekonomik, gerek itibar yönünden, gerekse hak ve yetkiler yönünden özellikle son yıllarda dozu artan sistematik bir saldırı olduğunu belirtti. Av. Üzelce açıklamasının devamında; “Maalesef Türkiye’deki tüm avukatların çatısı konumunda olan Türkiye Barolar Birliği ve mensubu olduğumuz barolar söz konusu saldırılara karşı gerçek ve etkili çözümler üretememekte, üretildiği iddia olunan çözümler ise sorunların özüne inememektedir “ ifadelerini kullandı. Üzelce ayrıca, “Bu sorunlara çözüm getirilememesinin odağında esas görevlerinden uzaklaşıp işlevselliğini yitirerek hantal yapılar haline gelen yönetimler olduğu aşikardır” dedi.

“DENİZLİ BAROSU’NU HEP BİRLİKTE YÖNETELİM”
Denizli Barosunu hep birlikte yönetme konusunda avukatlara çağrıda bulunan Üzelce şöyle devam etti; 

“Baroların gerçek sahiplerinin avukatlar olduğu bilinciyle, yaşamakta olduğumuz sorunların çözümünün de baronun tüm üyelerinin aktif olarak söz sahibi olduğu yönetimler olduğunun farkındayız. Farklı nedenlerle barolardan uzaklaşan, barolar ile olan aidiyetini yitiren tüm meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Gelin hep birlikte konuşalım, tartışalım, sorunları çözelim. Denizli Barosu’nu hep birlikte yönetelim.

Başkan adayı olmaktan onur duyduğunun altını çizen Üzelce, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Gençleşerek büyüyen köklü baromuzun aydınlık geleceğine katkı sağlamak, mesleğimizin sorunlarına kalıcı çözümler getirmek, sürdürülebilir ve sonuç odaklı projelerle baromuza etkin ve profesyonel yönetim anlayışını yerleştirmek, mesleğimizin onurunu, bağımsızlığını ve saygınlığını hep birlikte savunmak için Denizli Barosu 47. Genel Kurulu’nda Başkan Adayı olduğumu ilan etmekten onur duyuyorum.”

Baro Başkanlığı için adaylığını ilan eden Adnan Demiröğer ise 58 yaşında Baklanlı. Denizli’ye 1974 yılında taşınan Demirdöğer ortaöğretim ve lise hayatını Denizli’de sürdürdü. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Demirdöğer 1685 yılında mezun oldu. 1988 yılından beri aktif olarak avukatlık mesleğini sürdüren Demirdöğer, Denizli Büyükşehir olmadan önce İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. 

“FARKLILIKLARI BIRAK, DERDİMİZ ORTAK”
Evli ve 2 çocuk babası olan Adnan Demirdöğer 2006 – 2008 yılları arasında da Denizli Barosu Disiplin Kurulu üyeliği görevini sürdürdü. Demirdöğer Baro Başkanlığı için yürüttüğü kampanyada “Farklılıkları bırak, derdimiz ortak” diyerek çalışmalarını sürdürmekte. 

Adnan Demirdöğer Denizli Barosu Başkan Adaylığı konusunda “Hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, mesleki taleplerimiz için imkan yaratmak, mesleki sorunlarımızı görmezden gelmeden, yüksek sesle dile getirmek ve ortak dertlerimize kalıcı çözümler üretmek gayeleri ile meslektaşlarımızı yalnızlaştırmayan şeffaf, aktif, çoğulcu bir baro için; öncü ilkemizin Hukuk, Avukat ve Adalet olduğunun altını çizerek, ekibimle birlikte Denizli Baro Başkanlığı'na adayım.” dedi. 

3 ADAYLI YARIŞ 10-11 EKİM’DE
Denizli Barosu Başkanlığı için 3 aday yarışırken Başkanın kim olacağı sorusu ise 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 47. Olağan Genel Kurul’da belli olacak.

Haber: Aynahaber Mükerrem Yollu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!