3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Büyükşehir’den O Görüntüler İçin Açıklama Geldi

Denizli Büyükşehir’den O Görüntüler İçin Açıklama Geldi
Denizli'de sokak köpeklerinin ölümlerinin kent çöplüğüne atılmasına Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, usulsüz olarak yapılan defin işlemleri hakkında firma ve yetkilisi hakkında soruşturma başlatıldığını ve gerekli cezai yatırımın uygulanacağını açıkladı.

Denizli'de sokak hayvanlarının ölülerini in kent çöplüğüne atılması infial yaratmıştı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde hayvan ölülerinin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağına ait araçla kent çöplüğüne atılması yer alıyordu. Hayvan hakları savunucuları ve CHP Doğa Haklarından Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın tepki gösterdiği olayla ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Sorumluların gerekli cezayı alacağı vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "

Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan ve kurumumuzu derinden üzen görüntüler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Denizli'de sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir.

Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır.

Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır."

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!