Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Diş Hekimi Tülay Akkol ile Röportaj

Denizli Diş Hekimi Tülay Akkol ile Röportaj

 

Her zaman ihtiyaç duyulan ve popüler meslekler arasında ilk sıralarda olan diş hekimliği hakkında bize bilgiler veren Tülay Akkol Diş sağlığı ve Diş hekimliği hakkında şöyle bilgiler veriyor;

Merhaba arkadaşlar Diş hekimliğine adım atarken ilk olarak 1992 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldum. 1994 yılında Denizli de serbest muayenehaneciliğe başladım. ABD Las Vegas Instütüde Diş Hekimliğinde Lazer Eğitimi aldım. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında olmak üzere (İtalya, Almanya, Kore, Singapur, İngiltere) İmplant Cerrahisi ve Estetik Diş Hekimliği konusunda ileri eğitimlerde yer aldım. Okul yıllarında ve sonrasında klinik çalışmaları sırasında 50’yi aşkın kongre, kurs, bilimsel seminer ve toplantılara katılım sağladım.

 

Meslek hakkında ise Denizli Diş hekimi Tülay Akkol şunları ekledi;Diş hekimliği alanı isminden de anlayabileceğiniz gibi diğer uzmanlık alanlarına nazaran biraz daha stresli fakat bir o kadar da keyifli bir branştır. Bu alanı tercih etmek isteyen öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, bu alana uygun bir karakterleri olup olmadığından kesinlikle emin olmalarıdır. Çünkü bilindiği gibi diş hekimliği tedavileri, toplumumuz tarafından genellikle korkulu bulunan uygulamalardır. Bir de bunun üzerine hastalara ‘sizi şöyle ameliyat edeceğiz, böyle dikişler atacağız’ dediğimizde korkuları doğal olarak daha da artmaktadır. İşte bu noktada doktorun soğuk kanlılığını koruyarak kendinden emin üslubuyla hastanın korkusunu azaltması, aynı zamanda yapılacak işlemlerin komplikasyon risklerini öngörebilir bir tecrübeye ve bilgi birikimine sahip olması gerekir.

tülay

Bu yolda yürümeye karar verdiğiniz zaman alanımızla ilgili yenilikleri ve ilerleyen teknolojiyi takip etmeniz gerekmektedir. Çünkü mezun olduğumuz bilgilerin doğruluk geçerlilikleri uzun vadede değişebilmektedir ve daha pratik ve etkili yöntemlere yerlerini bırakabilmektedir. Bu alanda uzmanlaşmak için iki alternatif bulunmaktadır. Biri üniversite bittikten sonra bu alanda var olan doktora programları, diğeri de yine lisans eğitiminden sonra DUS adındaki uzmanlık sınavında başarılı olmaktır. Ağız ve diş sağlığı konusunda toplumuzda yeterli düzeyde bilinç oluşmadığını ve bilgi eksikliği yaşandığını düşünüyorum. Bu nedenle farkındalık yaratabilmek ya da meslek hakkında bilgi sahibi olmak için irtibata geçmek isterseniz Denizli diş hekimi Tülay Akkol WhatsApp hattından ya da instagram adresimden benimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim : https://www.tulayakkol.com.tr/

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!