3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli, Dünya Kentleri İle Yarışıyor

Denizli, Dünya Kentleri İle Yarışıyor
Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye Şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi,  27 ülkeden 58 ayrı kent arasında şampiyon olmak için yarışıyor. Başkan Zolan, herkesi https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden ve sosyal medyadan Denizli'ye oy vermeye davet etti.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) geçtiğimiz temmuz ayında, Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye şampiyonunun Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıklamıştı. Şehirlerin iklim değişikliğine olan farkındalıklarını artırmayı ve iklim değişikliği ile mücadele faaliyetlerini öne çıkarmayı hedefleyen yarışmanın Türkiye şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez 27 ülkedeki Paris, Los Angeles, Mexico City, Buenos Aires, Jakarta gibi 58 ayrı kent arasında da şampiyon olmak için online oylamaya katıldı. Online oylamalar https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden ve sosyal medya mecralarından yapılmaya başlandı.

 

Günde 4 oy kullanılabilir

https://welovecities.org/tr/denizli/ adresindeki "Denizli İçin Oy Ver" sayfasında yer alan "Şimdi Oy Ver" linkini tercih ederek oy vermenin yanında sosyal medyadan da Denizli için tercih hakkı kullanılabilecek. Bunun için ise Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarında yapılacak tüm paylaşımlarda #WeLoveDenizli etiketi kullanmak yeterli olacak. Oylamalar 11 Ekim 2020’ye kadar sürecek. Bu tarihteki en fazla oy ve etiket alan şehir dünya şampiyonu olacak.

 

Haydi Denizli şehrine oy ver

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, WWF’nin düzenlediği, Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin, çevre duyarlılığı hassasiyeti ile dünya kentleri arasında rekabet etmesinin ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Denizlileri ve tüm Türkiye'yi Denizli adına oy kullanmaya davet eden Başkan Zolan, "Bir zamanlar hava kirliliğinden kuşların dahi uçamadığı bir şehirden bugün yemyeşil nefes alınabilir bir Denizli'ye kavuştuk. Doğa ve çevreye bakışımız ve duyarlılığımız her zaman en üst seviyede oldu, olmaya da devam edecek. Hazırladığımız İklim Değişikliği Eylem Planı ile örnek olduk, öncülük ettik. Türkiye şampiyonluğumuzla gurur duyduk, mutlu olduk. Şimdi 27 ayrı ülkeden 58 kent ile yarışıyoruz. Tekrar herkesi şehrimize oy vermeye davet ediyorum. Bu gurur hepimizin diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!