3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Gezilecek Yerler | Denizli'de Görülecek En Güzel Yerler

Denizli Gezilecek Yerler | Denizli'de Görülecek En Güzel Yerler
Denizli civarında gezilecek yerler yazısında Denizli  çevresinde gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi ve fotoğraflar yer alıyor. Peki ya Denizli civarında gezilecek yerler neresidir? İşte sizin için Denizli civarında gezilecek yerlerin bazıları

Denizli’de gezilecek yerler listesi için ne yazılsa az kalır Denizli’nin güzelliklerini keşfetmek Pamukkale’den başlamanız lazım, Denizli’de Denizimiz yok ama gezilecek yerimiz çok diyebiliriz.

Denizli gezilecek yerler listesini titizlikle hazırladık. Denizli’de hayatın tadını çıkarmayı bilenlerin yaşadığı, büyük şehirlerin  karşamasına inat her yer yürüyüş mesafesinde .

Denizli’de gezilecek yerler saymakla bitmez. Ancak kimi zaman memleketimizin, doğup büyüdüğümüz şehrin gidilecek nadide köşelerinden bir haber olabiliyoruz.

Aşağıdaki listemizden gezilecek yerleri görebilir veya daha geniş bir liste için Denizli Gezilecek Yerler Listesi sayfasına göz atabilirsiniz.

 

Denizli'de gezilecek yerlerin bazıları aşağıda sıraladık:

SAKLIGÖL

SAKLIGÖL

Denizli’nin sır gibi saklayıp koruduğu Saklıgöl, adeta saklı bir cennet olma özelliğine sahip. Günübirlik geziler ve doğa yürüyüşleri için iyi bir alternatif olan Saklıgöl, hafta sonu kaçamakları için de yorgun bünyelerin dinlenme mekanı olabilir.

SAKLIGÖL

Nasıl Gidilir?

Denizli-Ankara Karayolu yaklaşık 28 km takip edilerek Kaklık Mahallesi’ne gelmeden güney yönde ayrılan yola dönülür. Bu yol yaklaşık 9 km takip edilerek Yukarı Dağdere (köyü) Mahallesine ulaşılır. Göl mahallenin yaklaşık 600 metre kadar batısında yer almaktadır. Denizli otogardan Kaklık Mahallesi’ne kadar minibüs ulaşımı vardır.

 

UCARI GÖLETİ

UCARI GÖLETİ

Uzun zamandır kirlilikle mücadele eden Ucarı Göleti, hak ettiği değeri geçtiğimiz zamanlarda gördü ve temizlendi. Böylelikle gölette yaşayan tatlı su canlıları kendilerine temiz bir yaşam alanı buldu. Bu temiz yaşam alanını ölümsüzleştirmek isteyen fotoğraf sanatçıları için Ucarı Göleti çok keyifli bir adres. Ailesiyle, arkadaşlarıyla doğa eşliğinde vakit geçirmek isteyenler bu cennetten köşeyi mutlaka gezmeliler.

UCARI GÖLETİ

Nasıl Gidilir?

Denizli- Antalya yolu Burdur makasından 15 km takip edilerek Ucarı Mahallesi’nden Acıpayam Ovası’na doğru gidilen yolun üzerinde.

 

İNCEĞİZ KANYONU

İNCEĞİZ KANYONU

Doğa severlerin Ege’de buluşma noktası, fotoğraf sanatçılarının gözde yeri olabilme potansiyeline sahip İnceğiz Kanyonu, aynı zamanda Arapapıştı kanyonu  olarak da bilinmekte. Kıvrımlı toprak yolu etrafında çam ağaçlarının yükselmesi ile yeşilin tonlarının doğada estetik bir şekilde yansımasına şahitlik edecekseniz.

Eşsiz manzara karşısında büyülenmemeniz imkansız.

İNCEĞİZ KANYONU

Nasıl Gidilir?

Denizli, Aydın ve Muğla’nın kesişim noktası olan İnceğiz Kanyonu, Denizli’nin Kale ilçesine 45 km uzaklıkta. Denizli otogarından Kale şehir içi servislerine binerek İnceğiz Mahallesi’ne giderek ulaşılır.

 

KISIK KANYONU

KISIK KANYONU

Özellikle yaz mevsimlerinde serinleten havası ile sıcaktan kaçmak isteyenlere özgü bir mekan olan Kısık Kanyonu, tarih ve doğayı iç içe bünyesinde barındırıyor. Bizans ve Roma dönemine ait antik kaya mezarları barındıran kanyonda tarihe ilgisi olanların da dikkatini çeken kanyon, özünde doğanın yeşilini mavisini, temiz havayı ve tarihi bir arada tutuyor.

KISIK KANYONU

Nasıl Gidilir?

Kısık Kanyonu, Denizli’nin merkezine yaklaşık olarak 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Denizli’nin Çal ilçesinde bulunuyor. Çal’ın merkezine 7 kilometre kadar uzaklıkta. Denizli otogarından Çal şehir içi servislerine binerek Kısık Kanyonuna gidilir.

 

AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ

AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ

Şelalenin titreten soğunun yeşille buluştuğu noktada alabalıklara rastlayarak doğanın mucizevi dokunuşuna bir parça da olsa tanıklık edebileceğiniz, yaz günlerinde keyifli ve serin vakit geçirebileceğiniz Ağlayan Kaya Şelalesi, Yeşil dere Şelalesi olarak da bilinmektedir. Ağlayan Kaya Şelalesi, ruhen dinginleştiren atmosferi ile ziyaretçilerini bekliyor.

Nasıl Gidilir?

Ağlayan Kaya Şelalesi, Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Sakızcılar Köyünde bulunur. Denizli il merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunur. Ağlayan Kaya Şelalesi’ne Pamukkale üzerinde veya Çal ilçesi üzerinde ulaşabilirsiniz. Minibüsler burada geçmektedir. Ya da şahsi aracınızla Korucuk- Irlıganlı –Güzelpınar  güzergahını takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.

 

KEFE YAYLASI

Denizli’nin Serinhisar İlçesi Yatağan Mahallesi’nde 1350 metre rakımda bulunan Kefe Yaylası yazın serinlemek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. 

KEFE YAYLASI

Anadolu’ya gelen ilk Türk boylarının yerleşim yerlerinden biri olan Yatağan Mahallesi’ne 5 kilometre uzaklıkta bulunur. Honaz ve Serinhisar ilçesinin bazı mahallerini birbirine bağlayan Kefe yaylası geçen sene Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek daha modern hale geldi. Temiz havası, bol oksijen sağlayan Kefe yaylasında tesisleriyle vatandaşların tüm ihtiyacını eksiksiz karşılıyor. İç turizmde önemli paya sahip olan yaylada 171 bin metrekarelik alan içerisinde restoran, büfe, manav, çay bahçesi, spor alanı, oyun alanları, 24 saat sıcak su, duş, Yörük çadırları ve 300 çadır kapasiteli kamp alanı yer alıyor. Aynı zamanda yayla günübirlik misafirlerinin dışında kamp yapma imkanı da sağlıyor.  

Her Sene Yatağan Bıçakçılık Ve Kefe Yaylası Şenliklerine ev sahipliği yapan Kefe Yaylası 3 gün boyunca Yatağan’da marifetli Ustalar tarafından özel üretilen dünyaya nam salmış Yatağan bıçak ve kılıçları sergileniyor. Şenlikte birçok sanatçı sahne alarak gelenlerin güzel vakit geçirmesini sağlıyor.

 

ÇİVRİL IŞIKLI GÖLÜ

Denizli’nin Çivril ilçesinde yer alan Işıklı gölü vatandaşlara görsel şölen sunarken Büyük Menderes Irmağı Işıklı Gölü’nden çıkıyor. Eğer yolunuz Işıklı Gölü’ne düşerse mutlaka Göl restoranında alabalık yemenizi tavsiye ederiz.

ÇİVRİL IŞIKLI GÖLÜ

Günbatımları görsel açıdan her zaman güzeldir, hele Işıklı Gölü civarındaysanız bir başka güzeldir. Denizli’nin Çivril ilçe sınırları içerisinde kalan Işıklı Gölü, adından da anlaşılacağı üzere özellikle gündoğumu ve günbatımlarında harika renklere bürünüyor. Büyük Menderes nehrinin başlangıç noktasını oluşturan bu göl kuş gözlemcilerinin de uğrak noktalarından biri. Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının yer aldığı göl kenarında şansınız varsa dağdan inen geyikleri görme şansınız var. Geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen balıkçılık faaliyetleri buranın ayrı bir güzelliğini oluşturuyor. İster gün doğumunda isterseniz gün batımında ziyaret edin, renklerin güzelliğine hayran kalacağınıza eminim. Hatta kamp kurup geceyi beklerseniz, yıldızların göl üzerindeki yansıması sizi başka bir boyuta götürecektir. Şu aralar bahar mevsimi ile beraber göldeki su seviyesi maksimuma ulaşmış durumda. Bence gezilip kamp yapılacak yerler listenize mutlaka ekleyin ve bahar mevsimi geçmeden ziyaret edin 

OVALARIN SULAMASIN ÖNEMLİ

Işıklı Gölü aynı zamanda Söke, Baklan ve Çivril ovaların sulanmasında önemli paya sahip olurken Türkiye’nin en değerli sulak alanları arasında yer alır. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Işıklı gölü sazlık alanlardan barındığı yabani hayat doğaseverlerin uğrak yeri haline geldi. Burası aynı zamanda 40’a yakın kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bahar ayında nehri kaplayan Nilüfer çiçekleri hem kokusuyla hem de görüntüyse sizi bambaşka şölen sunuyor. Işıklı Gölü’nde gün batımı ise bambaşkadır. Gün batımı yakalamak için fotoğraf severler Işıklı Gölü’ne akın ediyor.  Kızıl geyik ve Yılkı atlarına görmek mümkün olurken  Akdağ ve Işıklı gölü Haziran Temmuz aylarında açan Nilüfer çiçekleri ile dikkat çekiyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!