Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli için sıcaklık ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı!

Denizli için sıcaklık ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı!
Denizli’de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, önümüzdeki hafta başına kadar etkisini sürdürmeye devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Denizli çin 1 Haziran 2022 Çarşamba günü hava tahmin raporunu yayınladı. Yeni ayın ilk gününde Denizli'de parçalı bulutlu ve güneşli bir gökyüzü şehre hakim olurken termometreler gün içerisinde gökgültülü sağanak yağış etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM), Denizli Afyonkarahisar ve Uşak illerinde mevsim normalinin üstünde devam eden sıcaklığın, önümüzde hafta başına kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı. Yapılan değerlendirmede, “Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Afyonkarahisar’da 28-30, Uşak’ta 28-30, Denizli’de 34-36 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

DENİZLİ'DE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Haziran ayının ilk gününe sabah saatlerinde  20 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Denizli'de termometreler öğleye kadar yer yer parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte 34 dereceyi görecek. 

Öğleden sonra Denizli için meteorolojiden uyarı geldi. Gökgürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 

SICAKLIK HAFTA SONUNA KADAR YÜKSELECEK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre hafta sonuna kadar termometreler 30 derecenin üstünde seyrediyor.

Yarın için (PERŞEMBE) yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde sıcaklık en düşük 20 derece olarak ölçülürken gün içerisinde gökgürültülü sağanak yağışla  birlikte termometreler yine 34 derece olması bekleniyor. 

CUMA günü ise hava sıcaklığı sabah saatlerinde en düşük sıcaklık 21 derece olurken, gün içerisinde gökgültülü sağanak yağış etkili olması bekleniyor. 

CUMARTESİ günü için meteorolojiden yapılan açıklamaya göre termometreler sabah saatlerinde en düşük  21 dereceyi gösterirken gün içerisinde hava sıcaklığı 36 dereceye çıkıyor. Sağanak yağış etkili olacak. 

PAZAR günü için yapılan tahminlerde şehir genelinde termometreler en yüksek 34 dereceyi ölçerken gökgültülü sağanak yağış tahmini yine tekrarlandı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!