3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Mimarlar Odası’nın Yeni Hizmet Binası Açıldı

Denizli Mimarlar Odası’nın Yeni Hizmet Binası Açıldı
Denizli Mimarlar Odası geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ancak pandemi nedeniyle açılışı yapılamayan yeni binasının açılışını yaptı. Açılışa Denizli’nin birçok önemli ismi de katıldı.

Denizli Mimarlar Odası yeni binasını coşkulu bir törenle açtı. Açılışa Mimar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Sinan Tütüncü, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve birçok mimar katılım sağladı.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont açılış konuşmasında “2013 yılında dönemin şube başkanı Cüneyt Zeytinci öncülüğünde başladı bu hikaye. 2018 yılında başkanlığa seçildikten sonra bütün gücümüzü bu binaya verdik. Tabi sadece bizim çabamızla olmadı bu bina, genel merkezimiz yerel yönetimlerimizin desteği büyük oldu. Binaların yapımının yanında bize maddi ve manevi destek veren 50’den fazla firma oldu. Yönetim kurulunda olmamasına rağmen binanın yapımı için canla başla çalışan Cihan Saraçoğlu’na da teşekkür ediyorum. 23 Nisan 2020’de bu binamızda çalışmaya başladık ancak pandemi nedeniyle açılışını yapamadık bugüne nasip oldu.

Yeni mekanımızda çok daha güzel işler yapmaya, meslektaşlarımızın haklarını korumaya, mesleğimizi yüceltmeye, kamusal alanda yapılacak bütün çalışmalarda herkesle ortak paydada buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu konuşmasında “Güzel bir gerekçe ile Denizli’ye geldik. Denizli Şubemiz en çok çalışan ve emek veren şubelerimizden birisi. Bu birikim mekan örgütlenmesinin gelişimini bizlere sağladı. Mekanın elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şube Başkanımız Serdar Alayont aldığı bayrağı başarıyla devam ettirdi. Bizde merkez olarak destek vermeye çalıştık. Biz mimarlar bazı binaları görmek istemeyiz. Bazılarına da ‘Mimar eli değdi’ deriz. Evet, bu binaya mimar eli değmiş. Oda mimarlık ve şehrin gelişmesi için çalışır. Bu konuda kim çalışmak istiyorsa bu mekan onun mekanıdır. Herkesin binasıdır. Burası bir kamusal alandır. Bu mekanla birlikte mimarlar kendi sosyal aktivitelerini geliştirmeyi, bilgilerini güncellemeyi sağlayabilecek. Bunun bir şans olduğunu hatırlatarak hayırlı olsun diyorum” dedi.

Mimarlar Odası yöneticilerinin ardından Merkezefendi Belediye Başkanı, Pamukkale Belediye Başkanı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk kürsüden tebrik dileklerini iletti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Mimarlar Odası Yeni Hizmet Binası için kurdele kesildi. Hizmet binasının açılışında destek olan firmalara plaket takdimi yapılmasının ardından sahneye çıkan Eski Kafa müzik grubu ile eğlence yapıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!