3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Polisinden Tarihi Operasyon

Denizli Polisinden Tarihi Operasyon
Denizli Emniyetinin Denizli’de gerçekleştirdiği kaçakçılık operasyonunda 3 bin 220 İçi doldurulmuş makaron, 9 bin kaçak ilaç, 2 bin 150 sahte marka etiketi, 600 litre alkol imalatında kullanılan etil alkol, 350 litre kaçak/sahte alkol, 310 elektronik sigara likiti ve aparatları, 39 sikke, 20 paket kaçak sigara ile çok sayıda kaçak sahte alkol üretiminde kullanılan malzeme  bulunarak el konuldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve yürütülen çalışmalar doğrultusunda kentte her türlü kaçakçılık faaliyetinin, yasadışı ürünlerin satışı ve pazarlanmasının önlenmesi, kaçak sahte alkol üretimi yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilerek yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmalara başlanıldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda görevli ekipler tarafından kentin her bir noktasında kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla uygulama noktaları da oluşturmak suretiyle risk analizine dayalı operasyonel çalışmalara başlanıldı.

ALKOL, İLAÇ VE TÜTÜN OPERASYONLARI

KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince değişik yollardan temin edilerek elde edilen üretim malzemeleri ile sahte kaçak alkollü içki üretim ve satışının önlenmesi, kaçak tütün ve tütün mamulleri satışı ile insan sağlığını olumsuz etkileyen ve kullanımında ciddi sonuçlar doğuran Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmemiş her türlü ürün ve ilaç satışının engellenmesi, yine ilimizin antik kent olması nedeniyle haksız kazanç elde etmek amacıyla kültür varlıklarımızı yasadışı satışa sunmak isteyen şüpheli şahısların ve suç unsurlarının tespitine yönelik operasyonel çalışmalar başlatıldı.

ZEHİRLEYECEKLERDİ

Yürütülen çalışmalar ve tespitler sonucunda kaçakçılık suçunu işlediği tespit edilen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla 10 ayrı adreste ve şüpheli araçlarda arama faaliyeti gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında toplam; operasyonunda 3 bin 220 İçi doldurulmuş makaron, 9 bin kaçak ilaç, 2 bin 150 sahte marka etiketi, 600 litre alkol imalatında kullanılan etil alkol, 350 litre kaçak/sahte alkol, 310 elektronik sigara likiti ve aparatları, 39 sikke, 20 paket kaçak sigara ile çok sayıda kaçak sahte alkol üretiminde kullanılan malzeme bulunarak el konuldu.

ADLİ İŞLEM APILDI

Operasyonlar neticesinde yakalanan 10 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!