3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli Tabip Odası, istifa çağrısını yeniledi

Denizli Tabip Odası, istifa çağrısını yeniledi
Denizli Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği Merkez Yönetim Kuruluna yaptığı istifa çağrısını yeniledi. Odadan yapılan açıklamada, “Merkez Yönetim Kuruluna, dışarıdan hukuksuz bir müdahaleye fırsat vermeden acil olarak seçimli genel kurul kararı alması çağrısı yapıyoruz” denildi. Oda, TTB Başkanı Şebnem Fincancı’yı istifaya davet etmişti. 

Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Şebnem Fincancı, katıldığı bir programda yaptığı TSK, PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanıyor’ iddiasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hafta başında yapılan kabine toplantısı sonrası Türk Tabipler Birliği’nin isminin değiştirilmesi için çalışma başlatacaklarını açıklamıştı. 

DENİZLİ TABİP ODASI’NDAN AÇIKLAMA
Yaşanan bu gelişmelerinin ardından Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu, bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Şebnem Fincancı’nın kimyasal silahlar konusunda söylediği herhangi delil ve dayanağı olmayan, ülkemizi yaralamaya dönük sonuçlar yaratacak sözleri nedeniyle 20.10.2022 tarihinde kendisini istifaya davet eden bir açıklama yaptık. Çünkü bir yöneticinin kişisel fikirlerini kurumun temsilcisi sıfatıyla açıklamasının doğru olmadığını, bu fikirler üzerinde yapılacak tartışmaların öncelikle kuruma zarar vereceğini düşünerek bu talebi yaptık.

18 BİN HEKİMİ TEMSİL EDİYORUZ
Bu yönetsel krizi meslek örgütümüzün içinde çözme çabalarımız, sosyal medya linç kampanyaları eşliğinde siyasilerin olaya dahil olmasıyla, fikir özgürlüğü, tutuksuz yargılama, suçun kişiselliği ilkelerinin ayaklar altına alındığı bir ortamda kesintiye uğradı. Dr. Şebnem Fincacı’ya yapılan uygulamayı kınıyoruz. Bu ilkelerin hakim olmadığı bir ülkede demokrasinin olamayacağına inanıyoruz. Anayasanın 135. maddesinden gücünü alan meslek örgütümüze yapılan hakaretleri, yapılması istenen siyasi girişimleri şiddetle kınıyoruz. Türk Tabipler Birliği, Türkiye sınırları içinde görev yapan 180 bin hekimin en önemli ve güçlü meslek örgütüdür. Türk hekimlerini uluslararası alanda temsil eder. Kurumsal yapımıza karşı yapılacak her türlü girişimin karşısındayız.

İSTİFA ÇAĞRISINI YENİLEDİLER
Bu sorunu, kurum içinde çözüme kavuşturamayan Merkez Yönetim Kuruluna, dışarıdan hukuksuz bir müdahaleye fırsat vermeden acil olarak seçimli genel kurul kararı alması çağrısı yapıyoruz” denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!