Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Tarım Fuarına 181.238 Ziyaretçi Sayısı İle Damga Vurdu

Denizli Tarım Fuarına 181.238 Ziyaretçi Sayısı İle Damga Vurdu
Ege Bölgesi’nin en iddialı 16. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, son yılların en yoğun katılımla gerçekleşen bölgesel tarım fuarı organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Aydoğan,  Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, Orion Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve daha birçok sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle kapılarını açan ve 26 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında EGS Park Fuar Alanı’nda düzenlenen fuar, 5 gün boyunca büyük ilgi gördü.

 

184 KATILIMCI FİRMA VE 181.238 ZİYARETÇİ

Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan Denizli, sektördeki son yeniliklerin sergilendiği “Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı” ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. Her yıl katılımcı sayısını katlayarak arttıran Denizli Tarım Fuarı, 184 katılımcı firma, 181.238  ziyaretçi ile alanında rakipsiz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.  

Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran fuara, Orion Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen ziyaretçi otobüsleri ile 5 gün boyunca 81 ilden binlerce çiftçi, ziraat odası ve birlik üyelerinin ulaşımı sağlandı. Fuar, katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla sektöre bu yıl da damga vurdu.

 

 

KENT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Moldova Cumhuriyeti Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Moldova Cumhuriyeti Ekonomi-Ticaret Müsteşarı Calin Gheorghita’da fuarın ikinci günü ziyarette bulunarak katılımcılarla Moldova- Türkiye arasındaki iş hacmini geliştirme kapsamında görüşmeler gerçekleştirdiler. Ayrıca çeşitli ülkelerden de gelen yabancı profesyonel ziyaretçiler ürünleri tek tek inceleyerek alım gerçekleştirdiler.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, fuarın ikinci günü tüm katılımcıları ziyaret ederek güzel temennilerde bulundu. Uzun süre sektör temsilcileriyle bir arada olan Erdoğan’a, Orion Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’da eşlik etti.

Tarım ve hayvancılık alanında 5 gün süren  Tarım Fuarı’nın sadece tarım sektörüne değil, tüm bölge esnafına, turizm merkezlerine ve tüm şehre ekonomik anlamda kazanç sağladı. Bu kazançtan en büyük payı tarım sektörü aldı. Fuar, ziyaretçinin aradığı ürüne; bol çeşit arasından kolayca ulaşabilme, ürünlerin özelliklerini kıyaslayıp kendisine en uygun olanı seçebilme avantajı sağladı. Yeni teknoloji, yeni yöntem ve yeni ürünlerle tanışıp geleceği yakından yakalama fırsatı verdi.

 

FUARA TAM NOT

Fuarda en son teknoloji ve yenilikleri takip etmek için son derece önemli olduğuna dikkat çeken ziyaretçiler fuara tam not verdi. Traktör, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem ve ambalaj firmaları, ticari araçların yer aldığı fuar alanında çiftçiler hem bütçelerine hem de aradıkları özelliklere uygun teknolojilere ulaşma imkânı buldu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!