Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli yağışı havanın etkisi altına giriyor yarına dikkat!

Denizli yağışı havanın etkisi altına giriyor yarına dikkat!
Meteoroloji Denizli için 26 Ocak 2023 Perşembe günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde öğle saatlerine kadar parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü öğle saatleri sonrası yerini yağışlı gökyüzüne bırakacak. Rermometreler 12 dereceye kadar düşüyor. Öte yandan meteoroloji yarın kuvvetli sağanak için Denizli’yi uyardı…

Meteoroloji'den Denizli için yeni hava tahmin raporu yayınlanırken kuvvetli sağanak yağış uyarısı ve hafta sonu açıklaması geldi. İşte detaylar...

Yeni haftanın dördüncü iş gününe 6 derecelik sıcaklıkla başlayan Denizli’de öğleden sonra ise yağış geçişleriyle birlikte hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşüyor.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Denizli genelinde bugünden itibaren sağanak yağış geçişleri beklenirken yeni haftaya kadar sıcaklıklarda önemli düşüşler görülecek.

Yarın (CUMA) yapılan tahminlere göre, Denizli genelinde sabah saatlerinde termometreler en düşük 8 dereceyi gösterecek.

Gün içerisinde kuvvetli gökgültülü sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklık ise en yüksek 15 derece olarak ölçülecek. 

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) Denizli için uyarı da bulundu. Açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 27 Ocak 2023 öğle saatlerinden itibaren bölgemizde kuvvetli (21-50kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların 1200-1300 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karşılık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Aşırı yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Hafta sonunun ilk gününde (CUMARTESİ) şehir genelinde sabah saatlerinde termometreler 6 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde çok bulutlu gökyüzü ve yağış geçişleriyle birlikte hava sıcaklığı ise en yüksek 13 derece olacak.

Hafta sonunun son gününde (PAZAR) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 6 derece seviyelerine kadar gerilerken gün içerisinde yine çok bulutlu gökyüzü ve yağış geçişleriyle birlikte termometreler en yüksek 13 derece seviyelerinde olacak.

Yeni haftanın ilk gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde termometreler 3 dereceye kadar gerilerken gün içerisinde parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte en yüksek hava sıcaklığı 13 derece olacak ölçülecek.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!