Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de 19 İlçe Lezzet İçin Yarışacak

Denizli’de 19 İlçe Lezzet İçin Yarışacak
Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği'nin düzenlediği 'Tat, Tattır, Tanıştır' organizasyonu ile Denizli'nin 19 ilçesinin yöresel lezzetleri yarışacak. Organizasyonda Denizli'nin en iyi menüsü belirlenecek.

5-6 Ekim tarihlerinde Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan North Point Otel'de 'Tat, Tattır, Tanıştır' adlı gıda şenliği gerçekleştirilecek. Yöresel yemek  ve pasta, tatlı kategorisinde yarışmaların düzenleneceği etkinlikte, Denizli'nin 19 ilçesinin yöresel lezzetleri yarışacak.

İLÇELERİN LEZZETLERİ YARIŞACAK

Etkinlik hakkında bilgilendirme toplantısı yapan Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Erkan,''Çok güzel bir etkinliğe imza atmak istiyoruz. Denizlimizin ilçelerinin lezzetleri yarışacak. Yöresel lezzetler kurulacak standlarda tanıtılacak. Denizli Ticaret Odası, Tavas, Beyağaç, Kale, Buldan, Bozkurt, Pamukkale ve Baklan Belediyeleri etkinliğimiz için destek veriyor. Biz 19 ilçemize teklif göstererek ilçe tanıtımına önem veren belediyelerimiz bu etkinliğimizde yöresel lezzetleri ile bizle olacaklar''dedi.

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK

İlçelerde yapılan festivallerle tanıtımın zor birşey olduğunu düşündüklerini belirten Erkan,''Biz Denizli'de hiç yapılmayan birşeyi gerçekleştiriyoruz. İlçelerde yapılan festivallerdeki tanıtımları merkezde gerçekeleştirmek istiyoruz. 3 aylık çalışmamız sonucu çok güzel bir gıda şöleni gerçekleştireceğiz. Etkinliğimize Federasyon Başkanımız Zeki Açıkgöz ve başka illerden dernek başkanlarımız katılacak ve yarışmalarımızda jüri olacaklar. Ayrıca 2 günlük şölenimizde YEŞİLAY sağlıklık yaşam semineri verecek. Orman İl Müdürlüğümüz 2 bin fidan dağıtımı gerçekleştirecek. Diyetisyen arkadaşlarımızın günlük detoks programları olacak. Birçok ilin ürünlerinin tanıtılacağı etkinlikte Denizlimiz olarak coğrafi işaretli ürünlerimizle yer alacağız.''ifadelerini kullandı.

 

YARIŞMALAR ÜCRETSİZ OLACAK

Yarışmaların ücretsiz olduğunu kaydeden Erkan,''Yarışmalarda ücret olduğunda öğrencilerimiz katılamıyordu. Bizde il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yaptığımız yazışmalar sonucu hiç bir yarışmada halkımızdan ve öğrencilerimizden para talep etmeyeceğimizi bildirdik. Çünkü buradaki amaç tanıtımdır''şeklinde konuştu.

 

DENİZLİ MENÜSÜ BELİRLENECEK

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Erkan Cumartesi günü yapılacak yöresel lezzet yarışmasında sadece Denizli'nin 19 ilçesinin yarışacağını, 5 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek gala gecesinde kazanan ilçe ödüllendirileceğini belirtti. Burada oluşturulacak bir kurulla en iyi tatlı, salat ve yemek ile Denizli'yi temsil edecek bir menü çıkacağını söyledi. Pasta ve tatlı yarışmasında ise 50'nin üzerinde yarışmacının katılacağını dile getirdi. Ayrıca ilçelerden gelen ürünlerin etkinlikte satışı mümkün olacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!