3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de 3 ilçede korona vakaları sıfırlandı ilçe ilçe Korona Virüs yoğunluğu

Denizli’de 3 ilçede korona vakaları sıfırlandı ilçe ilçe Korona Virüs yoğunluğu
Denizli’de koronavirüs tedbirleri sonuç verdi, günlük vaka sayısı hızla düştü. Kenttin HES uygulamasındaki rengi ‘düşük risk’ anlamına gelen maviye döndü. İlçelerde ise 3 ilçede vakaya rastlanmazken Çivril ilçesi ise riskli olarak görülüyor.

Denizli’de Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasında koronavirüs vaka yoğunluk haritası, özellikle son 2 ayda alınan tedbirler ve önlemlerle kırmızıdan, yeşile döndü. Tüm yurtta son 2 aydır uygulanan sokak kısıtlamaları ve diğer tedbirler, Denizli’de de vaka sayılarına olumlu yönde yansıdı. Denizli’de koronavirüs vaka sayıları yüzde 10’lara kadar düştü. Bu durum Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasına da yansıdı. Yaklaşık 2 ay önce haritada kırmızı olan alanlar, vaka oranının düşmesiyle birlikte yeşile döndü. Vatandaşlar, vaka sayılarının düşmesinde alınan tedbirlerin etkili olduğunu düşündüklerini belirtti.

Merkezde Bir yerde kırmızı alan var
Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasına getirdiği güncellemeyle beraber, tüm illerdeki vaka yoğunlukları ortaya çıktı.  Denizli’de kırmızı alanlar yok denecek kadar azalırken merkezde Bağbaşı İman Hatip Lisesi Denizli KYK İbni Haldun Erkek yurdunun bulunduğu bölge riskli alan olarak haritada göze çarpıyor. Haritada merkezde turuncu ve kırmızı alanlar başka mahallerde görülmezken mavi alanlar ise 2 ay öncesi kadar yüzde 50’li azalmış durumda.

3 ilçede vaka yok

Denizli’de 3 ilçede korona virüs vaka sayılarına rastlanmadı. Babadağ, Bekilli ve Serinhisar’da vakalar tamamen sıfırlandı. 10 gündür pozitif hasta ve temaslı görülmeyen ilçelerde kırmızı ve mavi alanlar kalmadı. Tedbirlerin sıkı tutulduğu 3 ilçede diğer ilçelere örnek oluyor. Vaka sayılarının sıfırlanmasıyla birlikte, hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

ÇİVRİL İLÇESİ TEHLİKE

Denizli merkezde yoğun haritasında vaka sayılarının düştüğü görülürken ilçelerde de hızla azaldığı görülüyor. Salgının başlangıcında vaka yoğunluğu açısından öne çıkan ilçelerden iyileşme görülürken,  Çivril ilçesinde adeta alarm veriyor.  Yoğunluk haritasında göze kırmızı alanlar çarpıyor. Özellikle Adnan Keskin Caddesi, 553 sokak, 563 sokak, Orhan Gazi caddesi, 512 sokak Çelikpınar soğuk hava deposunun bulunduğu alan turuncu olarak görülüyor.

denizli koronavirsdenizli koronavirüs haritasıdenizli koronavirüs haritasıdenizli koronavirüs haritasıdenizli koronavirüs haritası

denizli koronavirs

TAVAS İLÇESİ

denizli koronavirs

Sarayköy koronavirüs haritası

DENİZLİ KORONA

Baklan koronavirüs haritası

Çivril koronavirüs haritası

çivril

Çardak koronavirüs haritası

çardak

Çameli Koronavirüs haritası

çameli

Acıpayam

acıpayam

Bozkurt

bozkurt

Serinhisar

serinhisar

Babadağ

babadağ

Buldan

buldan

Honaz

honaz

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!