3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de 6 aylık vaka tablosu değişimi korkuttu

Denizli’de 6 aylık vaka tablosu değişimi korkuttu
Denizli’de korona virüste korkutan artış yoğunluk haritasına da yansıdı. Pandeminin ilk döneminde en başarılı illerden birisi olan Denizli’de 6 ayda inanılmaz bir değişim yaşandı. Mayıs ayında elle sayılır risk alanlarının bulunduğu Denizli’de 17 Kasım verilerine göre şehrin neredeyse tamamı yüksek risk altında. İl merkezi ile birlikte ilçelerde de 6 ayda büyük değişim yaşandı.

Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüs hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pandeminin ilk döneminde en başarılı iller arasında yer alan Denizli ise, ikinci dalgada zor günler geçiriyor. Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in Denizli’deki vaka sayısındaki artışın ülke genelindeki artışla paralel olduğunu açıklamasının ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, il genelinde yapılan günlük 2 bin testin yüzde 40’nın pozitif çıktığını açıkladı. İki kritik açıklamanın ardından Servergazi Devlet Hastanesi de sadece korona virüs hastalarının tedavisi için kullanılmaya başlanmıştı.

 

6 AYDA KORKUTAN DEĞİŞİM

Vaka sayısının her gün arttığı Denizli’de virüse bağlı ölüm sayısı da hızla artmaya devam ediyor. Günlük 10 kişinin hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği il genelinde virüsün seyrindeki 6 aylık değişim de korkutuyor. Pandeminin ilk döneminde en başarılı iller arasında gösterilen Denizli’de 6 ayda inanılmaz bir değişim yaşandı. Haber sitemizde 20 Mayıs’ta yer haberdeki verilere bakıldığında 17 Kasım itibariyle değişim gözler önüne seriliyor.

 

İL MERKEZİ TAMAMEN RİSKLİ

20 Mayıs verilerinde kısmı yüksek risk alanı ile birlikte düşük risk alanlarının dikkat çektiği Denizli’de 17 kasım verilerine göre ise il merkezi tamamen yüksek risk alanı ile kaplı. İl merkezinde askeri alan, mezarlıklar, İncilipınar, Adalet ve Çamlık Parkları ile PAÜ Kampüsü ve Gökpınar Barajı dışında kalan tüm alanlar yüksek risk alanı.

 

İLÇELERDE DE KORKUTAN ARTIŞ

6 ayda sadece il merkezinde değil ilçelerde de inanılmaz bir değişim yaşandı. 6 ay önce çok sayıda ilçede vakanın görülmediği Denizli’de aradan geçen 6 aylık süreçte artık tüm ilçelerde hatta kırsal mahallelerde bile vaka görülüyor. 6 aylık sürecin ardından özellikle Acıpayam, Tavas, Serinhisar, Kale, Sarayköy, Buldan, Güney, Çal, Bekilli, Honaz ve Çivril ilçelerinde büyük risk yaşanıyor.

denizli korona haritası

denizli korona haritası

denizli korona haritası

denizli korona haritası

denizli korona haritası

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!