Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Acil Toplanma Alanları? Tıkla öğren

Denizli’de Acil Toplanma Alanları? Tıkla öğren
İzmir’in Seferihisar ilçesinin açıklarında meydana gelen deprem bir kez daha gerçekle yüzleşmemize neden oldu. Yaşanan büyük deprem can kayıplarına neden olurken, deprem bölgesinde olan Denizli’de de büyük bir deprem bekleniyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Denizli’de de büyük bir depreme işaret etmişti. Peki Denizli’de olası bir depremde acil toplanma alanlarını biliyor muyuz? Denizli acil toplanma alanları haberimizde.

İzmir’deki büyük depremin ardından gözler deprem kuşağındaki Denizli’ye çevrildi. ‘Denizli’de büyük deprem olacak mı?’ sorusu havada dolaşmaya başladı. Birinci derece deprem bölgesinde olan Denizli için bir uyarı da deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan geldi. Habertürk TV’de yayınlanan Kübra Par’ın programına katılan Ercan, şuana kadar bildiği depremleri açıkladı. Canlı yayında 15 depremi açıklayan Ercan, bu depremlerden Manisa, Sisam, Urla-Seferihisar, Foça-Midilli-Karaburun, Midilli Güneyi depremlerini daha açıkladığını ve bu bölgelerde depremin meydana geldiğini açıkladı.Prof. Ercan’ın deprem olacak olan 10 bölge arasında Denizli’yi ve Çameli’yi gösterdi. Ercan, Denizli’de 5-7,2, Çameli’de ise 5-6,5 şiddetleri arasında büyük bir deprem beklediğini açıkladı.

BİR UYARIDA KUMSAR’DAN

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, katıldığı televizyon programında Denizli’de beklenen 6.8 şiddetindeki büyük deprem hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Meydana gelmesi beklenen depremin merkezdeki yerleşim bölgesini direkt etkileyeceğini belirtti. ”Denizli’de çeşitli zamanlarda büyük depremler var. Laodikya o deprem nedeniyle tamamen terk ediliyor. 1300’lü yıllarda Hierapolis terk ediliyor. Bugün Laodikya’da yapılan kazılarda toprak örtüsü kaldırıldığında binaların devrildiği görülüyor. Bu meydana gelen depremin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. 1717 yılında meydana gelen depremin Osmanlıca belgesi var. Bu kentin nüfusu kayıtlarda 12 bin olarak geçiyor. 6 bin kişi hayatını kaybetmiş o depremde. Yani o depremde şehir nüfusunun yarısı hayatını kaybetmiş. Bugün 650 bine yakın nüfusumuz var, o günkü oran bugün 320 bin can kaybına denk geliyor. Denizli’de beklenen deprem yerleşim yerlerimizi doğrudan etkileyecek. O dönemde meydana gelen depremin tekrarlanma periyodu var. Bu deprem 350-400 yılda bir tekrarlanıyor. Şu anda o büyük depremin süresine yaklaşıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

 

DENİZLİ ACİL TOPLANMA ALANLARI?

Depremde olası iletişim kaybında tüm vatandaşların bilinçli bir şekilde acil toplanma alanlarına toplanması en büyük tedbirlerden biri olacak. Bunun için ise her vatandaşın ikamet ettiği il, ilçe, mahalle ve caddedeki toplanma alanlarını bilmesi gerekiyor. . E-devlet üzerinde yapacağınız işlemle acil toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz.

ACİL TOPLANMA ALANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!