3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'de altın arayacaklar!

Denizli'de altın arayacaklar!
Denizli'nin 5 ilçesinde altın aranacak. 31 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ihale sonrası arasında ormanlık alan ve su kaynakları bulunan bölgelerde altın araması gerçekleşecek.

Denizli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde altın araması gerçekleştirilecek. 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ihale ile Denizli’de Çal, Kale, Tavas, Çameli, ve Buldan’da 12 sahada altın aramalarına açılacak.

BÜYÜK MENDERES İNİSİYATİFİ SORUMLULUĞA DAVET ETTİ
Büyük Menderes İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Mustafa Çallıca ve Denizli Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyesi Avukat Hasan Ozan Orpak sivil toplum örgütlerini ve yurttaşları anayasal görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. Denizli Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyesi Hasan Ozan Orpak, ” Ağaçların kesilmesi iklim değişikliğine neden olmakta. İklim değişikliğine bağlı olarak gıda krizinin başladığı gezegende madencilik sahaları gıda üretimini sağlayan ekosistemleri tahrip etmekte. Suyun petrolden ve altından daha değerli olacağı günlere doğru giderken su kaynaklarımızın kirletilmesine, zehirlenmesine, kurumasına ve su kaynaklarının yatak değiştirerek doğal ekosistemlerin binlerce, on binlerce yılda oluşturduğu doğal yapıların bozulmasına neden olmaktadır.” İfadelerinde bulundu. Büyük Menderes İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Mustafa Çallıca ise, “Gelişmiş ülkelerin kirli teknolojileri ile yapılacak maden aramalarında ülkemizde doğal yaşam alanlarımızın katledilmesinin bir an önce durdurulmasını istiyoruz. BMİ olarak ekosistemin bozulmaması ve canlıların doğal yaşam alanlarında sağlıklı yaşayabilmeleri ve yeni pandemi, doğal afetlerle karşılaşmamak için mücadelemiz sürecektir. Kamu yetkililerini, sivil toplum örgütlerini ve yurttaşlarımızı anayasal görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

İŞTE DENİZLİ’DE ALTIN ARANACAK BÖLGELER
Denizli’de altın aranacak 12 sahadan 7’si Tavas’ta bulunuyor. İşte Tavas’ta arama yapılacak yerler;

Tavas-Ulukent ve Baharlar mahalleleri arasında kalan bölge
Tavas-Kızılca ve Ovacık mahalleleri arasında kalan saha.
Tavas’ın Nikfer ile Acıpayam’ın Mevlütler mahalleleri arasında kalan alan.
Tavas’ın Nikfer ve Ovacık mahalleleri arasında bulunan yer
Tavas’ın Nikfer Mahallesi yakınlarındaki saha.
Tavas Pınarlık Mahallesi yakınlarında kalan bölge
Tavas’ın Pınarlar mahallesi yakınlarındaki yer.

Çameli ilçeside Gürsu, Sofular, Elmalı ve Taşçılar mahalleleri arasında kalan bölgede arama yapılacak.

Kale’de ise Demirciler Mahallesi yakınlarında kalan sahada altın araması yapılacak.

Çal ilçesinde ise 2 sahada altın aranacak. Bölgelerden ilki Çakırlar, Ortaköy, Bahadınlar, Çal Kuyucak ve Bekilli’nin Çoğaşlı mahalleleri arasında diğeri de Karapınar, Çakırlar ve Belevi arasında kalan bir saha.

BULDAN’DAKİ BÖLGE GÖZE ÇARPIYOR
Buldan’da altın arama bölgesinin Süleymanlı Kovanoluk mahalleri arasında arama yapılacak. BölgedeÇevre ve Şehircilik Bakanlığınca “kesin korunacak hasssas alan” ilan edilen doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü bulunuyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!