Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de Ata'ya saygı satranç turnuvasında kavga!

Denizli'de Ata'ya saygı satranç turnuvasında kavga!
Denizli’de düzenlenen Denizli Barosu 10 Kasım Atamıza Saygı Satranç Turnuvası’nda kavga çıktı. Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada bir yöneticinin hakem odasına girerek il gözlemcisini darp ettiği belirtildi. Sosyal medyada açıklama yapan yönetici ise olayın yargıya intikal ettiğini, şahsı adına karalama yapıldığına dikkat çekti. 

Denizli’de Atatürk’ü anmak için Denizli Barosu tarafından düzenlenen Denizli Barosu 10 Kasım Atamıza Saygı Satranç Turnuvasında kavga ve arbede meydana geldi. İddiaya göre turnuvanın 3.turu devam ederken Denizli’de faaliyet gösteren bir satranç kulübü başkanı hakem odasına girdi. Başkan burada İl Temsilcisi ve Turnuva Gözlemcisi İsmail Sarı’yı darp ettiği iddia edildi. Olayın büyümesini ise odadaki hakemler engel oldu.
 

İL TEMSİLCİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Olayın ardından Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği’nin sosyal medyada yapılan açıklamada, “İlimizde 13 Kasım 2022 Pazar günü "Denizli Barosu 10 Kasım Atamıza Saygı Satranç Turnuvası"nın 3.turu devam ederken Denizli'de faaliyet gösteren Satranç Kulübü başkanı şahıs tarafından, hakem odası basılarak İl temsilcisi ve turnuva gözlemcisi Sn. İsmail Sarı'ya yumruk atarak saldırıda bulunmuştur. Akabinde sandalye ve masayla saldırmaya çalışırken odadaki hakemler tarafından olayın devamı engellenmiştir. Satranç sporunda yaşanan bu menfur saldırıyı Denizli Satranç İl Temsilciliği olarak kınıyoruz” denildi.
 

BİR AÇIKLAMA DA KULÜP BAŞKANINDAN 
Sosyal medyada yapılan açıklamanın altına yorum yapan kulüp başkanı ise, “Bu yazıyı kim yazıyorsa çıksın kendi yazsın. Denizli İl Temsilciliği tüzel bir kişiliktir. Olay yargıya intikal etmiş olup, bu mahkemeyi kuran, kendini yargı merci olarak gören kimdir? Kesinleşmiş yargı kararı olmadan “masumiyeti karinesini çiğneyerek” itibarıma ve haklarıma saldırıda bulunuyorsunuz” dedi.

PAÜSA GSK Derneği Başkanı TSF Genel Kurul Delegesi FT Ali Özen ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada: " Şahsıma, aileme ve kulübüme karşı yıllardır süre gelen haksız ve etik olmayan karalama kampanyaları, adaletsiz davranışlar, iftiralar, maddi ve manevi verilen zararlar hala devam etmektedir. 13 Kasım Pazar günü, Dr.Metin Sürmeli Kulübü Başkanı ve Denizli İl Temsilcisi İsmail Sarı ile usulsüzlükler nedeniyle konuşmak için gittim ve ittirilerek yere düşürüldüm. Ben yerde iken TSF Denizli İl Temsilcisi tarafından tekmelenerek darp edilmeye devam olundu. Olayın üzücü yanlarından biride hakem odasında bulunan hakemlerin hiç birisi İsmail Sarı’yı engellemeye çalışmazken, arkamdan beni tutarak yerde defalarca tekmelenmemi sağlamalarıdır. Ben yerdeyken can havliyle etrafta bulduğum masayı üzerime siper etmemi dahi masa fırlattı olarak lanse etmeye çalışan bu kişilere karşı şikayetçi oldum. Darp raporum ve şikayet dilekçem emniyette olup, olayların bu noktaya taşınmasına sebebiyet verenleri kınıyorum. Taraflı ve gerçek dışı bilgi kirliliği yaratacak kişiler içinde ayrıca gereğini yapcağımı bildiririm. Ne olursa olsun satranç camiasında böyle bir olayın vuku bulması tüm satranççıların sorgulaması gereken bir durumdur. Ayrıca meseleyi taraflı bir şekilde Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği sosyal medya hesabına yansıtılmasını kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Satrançta şiddete karşı duruşumu en iyi bilenlerden biride Sn.Başkan Gülkız Tulay’ın oğlu Berkay Tulay’dır. Yıllardır istediğimiz tek bir şey var: “Temiz Satranç ve Adalet” Saygılarımla tüm kamuoyuna duyurulur" dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!