3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de Avukatlar ve Polis Karşı Karşıya

Denizli’de Avukatlar ve Polis Karşı Karşıya
Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından “Valilik izni yok” denilerek engellenmişti. Engellenen isimlerden biri olan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Barosu avukatları ile Denizli'de bir yürürüş gerçekleştirdi. Çevik kuvvetin engellemesine karşın yürüyüş gerçekleştiren avukatlar adına Baro Başkanı Müjdat İlhan bir açıklama yaptı. Açıklamada,"Baroların işlevsiz bırakılması Cumhuriyetin felsefesine aykırı olduğu gibi toplumun demokratik yapısını bozmaya yöneliktir.”mesajı verildi.

Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma yürüyor” sloganıyla baro başkanları Ankara’ya yürümüştü.Eskişehir Yolu üzerinde Ankara Barosu heyeti karşılayacaktı ancak polis engel oldu. Baro başkanları Ankara’ya girme hakları olduğunu söylerken, polis “Valilik izni yok” dedi. Ankara’da yaşanan kriz yaşanan diyalogların ardından kısmen çözülse de avukatların tepkisi tarasıya karşı sürüyor. Denizli Barosu avukatları bugün Denizli Valiliği önünde yürüyüş düzenledi.Yol boyunca avukatlar; “Savunma susmadı susmayacak, savunma için yürüyoruz, yürüyüş hakkımız engellenemez” sloganları attı.

ÇEVİK BARİKAT KURDU, AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Avukatların yürüyüşüne çevik kuvvet barikat kurarak izin vermek istemedi. Engelleme esnasında bir avukat Anayasa’nın 34. Maddesini hatırlatarak: “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” diyerek yürüyüş haklarının engellenmesine tepki gösterdi. Polis barikatının sosyal mesafeye aykırı olmasını eleştirerek: “Biz sosyal mesafemize dikkat ediyoruz, polis barikatı mesafeye riayet etmiyor” sözleriyle barikat kurulmasına tepki gösterdi.

ENGELLEMEYE RAĞMEN BASIK AÇIKLAMASI YAPILDI

Tüm engellemelere rağmen gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ülkenin ekonomik ve sosyal birçok sorunla uğraşırken bu tasarının gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Hukuk devleti olmanın şartının güçlü, bağımsız ve tarafsız yargıdan geçtiğinin altını çizen İlhan şöyle devam etti: “Avukatlık Kanunu 1. maddesinde ‘Yargının kurucu unsuru olan avukat, bağımsız savunmayı temsil eder’ yazılıdır. Avukatlar yurttaşın temel hak ve özgürlüklerinin yılmaz savunucularıdır ve gücünü kamu kurumu niteliğindeki barolardan alır. Baroların işlevsiz bırakılması Cumhuriyetin felsefesine aykırı olduğu gibi toplumun demokratik yapısını bozmaya yöneliktir.”

Baroların hiçbir zaman adalet aramaktan vazgeçmediğini ifade eden İlhan: “Barolar hem kendileri için hem yurttaşlarımız için, her zaman da adalet arama mücadelesine devam edecektir. Baroları yok etmeye çalışmak, vatandaşın yargı içerisinde en rahat ulaşabildiği, adeta nefesi konumundaki avukatlara ilişkin bu olumsuz girişimlerin halk nezdinde de meşruiyeti bulunmamaktadır. Barolara karşı yapılan bu girişimlere karşı daime mücadelemiz sürecektir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!