Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de bayramda ekmek çıkacak mı?

Denizli’de bayramda ekmek çıkacak mı?
En çok merak edilen konulardan biri ise Denizli'de bayramda fırınların açık olup olmayacağı konusuydu. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban Denizlililerin sıkıntı yaşamaması için fırıncıların, bayramda da tatil yapmadan görevlerine devam edeceklerini belirtti.  Karadaban, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen  22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Karadaban, Denizlililerin sıkıntı yaşamaması için fırıncıların, bayramda da tatil yapmadan görevlerine devam edeceklerini belirtti.  Fırınlarda tüm hazırlıkların yapıldığını ve bayram süresi boyunca da hiçbir sorun yaşanmayacağını kaydeden Karadaban, şunları söyledi: “Denizli’de ekmek konusunda hiçbir kaygı, sorun, problem oluşmayacaktır. Vatandaşlarımız endişelenmesinler. Üretimde de dağıtımlarımızda da en küçük bir problem yaşanmayacaktır.

Fırıncıların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde vatandaşlara ekmek bulma konusunda hiç bir sıkıntı yaşatmadıklarını ve  üstlerine düşen görevi başarı ile yerine getirdiğini belirten Karadaban bu süreçte canla başla çalışan fırıncılara tekrar  teşekkür etti. Başkan Karadaban, “Fırıncı her yerde fedakar, her yerde cefakar. Bayram tatili, hafta tatili, cenazesi, özel günü olmayan fırıncılarımız bayram süresi boyunca da görevlerinin başında olacaktır” dedi.

VALİLİK ŞU KARARLARI ALDI

Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla Vali ve Kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak bir komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılmasına, bu plan doğrultusunda il/ilçedeki ekmek üreten iş yerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listelerinin belirlenmesine, bu şekilde yapılacak planlama dışında sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından ekmek dağıtımının gerçekleştirilmesine,

 

b) 23.05.2020 Cumartesi, 24.05.2020 Pazar, 25.05.2020 Pazartesi ve 26.05.2020 Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı, dondurma, simit üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerlerinin sadece ekmek, unlu mamul, tatlı ve dondurma satışı yapmak şartıyla akşam saat 24.00’a kadar açık olmasına, 23.05.2020 Cumartesi, 24.05.2020 Pazar günleri ile 25.05.2020 Pazartesi, 26.05.2020 Salı günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerlerinin sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilmelerine karar verilmiştir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!