Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de boş arazileri sahiplenen kadın, yıllarca haksız yere kira parası aldı

Denizli'de boş arazileri sahiplenen kadın, yıllarca haksız yere kira parası aldı
Denizli'de yaşayan ve kendisini maliye emeklisi olarak tanıtan yaşlı bir kadının, sahipsiz olduğunu öğrendiği arazilere yaptığı binalarla binlerce liralık haksız kira geliri elde ettiği ortaya çıktı. 5 yıldır 2 kiracısından binlerce lira kira alan kadının oyunu, iş yerini inşa etmek isteyen ve arazisini kullanan komşusuyla yaşadığı kavga sonucunda açığa çıktı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde, 2015 yılında ortaya çıkan ve kendisini maliyeden emekli memur olarak tanıtan M. K. isimli yaşlı kadın, olaya filmlerdeki gibi bir hikaye kattı. Maliyeden emekli olduğunu söyleyen kadın, gerçekte hiçbir tapu kaydı olmadığı halde sanayi bölgesi kenarındaki boş araziye çit çekti.

Bir prefabrik ev firmasına ait olduğunu iddia ettiği araziyi, aslında kendisine ait olmayan bir mülk olarak gösteren M. K., 2017 yılında bu alanı prefabrik ev firmasına kiraladı. Para buldukça araziyi sahiplenmeye devam eden kadın, inşa ettiği ikinci iş yerini de geri dönüşüm işi yapan Adem Ülgen'e 7 bin liraya kiraladı.

İlk iş yerini prefabrik ev firmasından boşalttıktan sonra, bu alanı kiralayan Akif Taşkıran, mermer ihracatı yaptığı işletmesi için aylık 3 bin 400 lira kira ödemeye başladı.

VURGUNU BÜYÜTMEK İSTERKEN YALANI ORYA ÇIKTI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, kendisini maliyeden emekli memur olarak tanıtarak sahte tapu düzenleyen M. K., yıllardır devam ettirdiği dolandırıcılık oyununu bir arazi genişletme çabası sırasında ortaya çıkardı. Sahip olmadığı arazilere bina inşa ederek binlerce lira kira geliri elde ettiği anlaşılan kadın, komşusu Hüseyin İlhan'a ait işletmenin arka bahçesine moloz döktü.

Hüseyin İlhan'ın durumu fark etmesi ve konuyu yargıya taşımasıyla M. K.'nin oyunu ortaya çıktı. Yıllardır kira alarak dolandırıcılık yapan kadının, sahte tapu ve mülkiyet iddiaları gerçek dışı çıkarken, yaşanan bu skandal sonrasında M. K.'nin, gerçek sahiplerinden habersiz kiraladığı iki iş yerine ek olarak inşa ettiği üçüncü arsanın hiçbir tapu kaydının olmadığı ortaya çıktı.

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından şok yaşayan sözde kiracılar Adem Ülgen ve Akif Taşkıran, mağduriyetin bir an önce son bulması ve başkalarının da mağdur olmaması için ilgili kurumlara başvuruda bulundu.

Denizli'de boş arazileri sahiplenen kadın, yıllarca haksız yere kira parası aldı

"BANA SADECE YAPI KAYIT BELGESİ VERİYOR"

Kendisinden önce başka bir kişinin kiracı olduğu iş yerini M. K.’nin beyan ettiği 'yapı ayıt belgesi'ne güvenerek kiraladığını anlatan Akif Taşkıran, "Burada 2 yıldır kiracı olarak kalıyorum. Birçok kamu kurumlarına başvuru yaptım ve araştırmalarım sonucu bulunduğumuz yerin herhangi bir hissesi, hazine malı ve tapusu gibi bir şeyin çıkmadığını öğrendim. Ben burada ihracat yapan bir firmayım. Aylık 15 konteyner ürünü yurt dışına gönderiyorum ve şu anda mağdur oldum. Belediye başta olmak üzere birçok devlet dairelerine gittim ve herhangi bir çözüm bulamadım. Fen işleri bana "Bulduğunuz noktada yol geçerse belki çözüm olur" dedi. Tapusu olmadığı için hiç kimse çare bulamadı. Bir an önce mağduriyetimin giderilmesi ve yaşanan bu olayın çözülmesini talep ediyorum. Ben sahibi bulunmayan ve tapusu olmayan yere 2 yıldır kira ödüyorum. Sözde kendi yerinin olduğunu iddiasında bulanan kadına "Kaç metrekare alan kiraladım. Tapuyu getir, iş yeri ruhsatı alayım" diyorum ve bana sadece yapı kayıt belgesi veriyor. Yapı kayıt belgesi olsa bile belediye ruhsat vermiyor. Ben buradan çıkarım, önemli değil ama yıksınlar. Çünkü ben çıktıktan sonra başka biri oraya girecek ve o kadına para ödeyecek. Ben buraya girerken 17 bin TL peşinat ödedim ve başka biri girdiği takdirde yine peşinat alıp insanları dolandıracak. Buradan ya ben çıkayım ya da yıksınlar. Buranın kimin olduğu belli olsun. Bu yer merkezde bulunuyor. Burası dağ başı değil. Bu yer Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Bakırlı kavşağının altında bulunuyor. Hem şehir planlamasının hem de sanayinin olduğu yerdeyiz. Biz buranın tapusunun çıkmasını istiyoruz. Kaldığım yere 3 bin 400 TL kira veriyorum" dedi.

YOLU DAHİ SAHİPLENİP ARAZİSİNE DAHİL ETMİŞ

Aniden ortaya çıkan yaşlı kadının her geçen yıl arazisini genişlettiğini, hatta iş yerinin yanından geçen yolu dahi kapattığını iddia eden Hüseyin İlhan da, M. K. ile yol kapatma meselesi yüzünden başlayan tartışmalarının arka bahçeye moloz döktürmesiyle büyüdüğünü söyledi.

Yaşlı kadının bölgedeki tüm sakinlere yönelik tacizlerinin dayanılmaz hale gelmesi nedeniyle yasal yollara başvurduğunu anlatan İlhan, "2015 yılından sonra bir bayan buraya geldi. Bize 'Burası benim' dedi. Biz ise buranın tapusunun olmadığını bilmediğimiz için inandık. Kendi yerim vardı. Buraya kulübe gibi bir yer yaptım. Zemin de yok, imar ile ilgili bir şey yapmadık. Daha sonra komşumuz olduğu için kendisinin burada yaptığı şeylere bir şey demedik. Daha sonra yaptığı yerleri büyüterek yolu kapattı. Dükkanımızın sınırı belli ama dükkanımızı mahvetti. Burada kalan kiracıların durumdan hiç haberi yok ve suçları da yok. Çünkü kadın burada kalan kiracılara 'Yer benim' dedi. Kadın ardından bizim arka tarafımıza mıcır dökmeye başladı. Ön taraftakilere de sıkıntı çıkartınca şikayet ettiler. Şikayet üzerine önü bırakıp, tekrardan arkaya gelip, orada bulunan demir yolunu kapatmaya çalıştı. Tabii bizim her tarafımıza telle kapatmaya çalıştı ve bizim kullanabileceğimiz yol kalmadı. Ben de kendisine 'Ne oluyor?' dedim ve bana 'Çık arazimden' dedi. Ardından hakaretler yağdırmaya başladı. Tabii biz de gerekli yerlere şikayetlerimizi yaptık. Bunun ardından yetkililer tartışma konusu olan yerin tapusunun olmadığı ortaya çıktı. Biz 25 yıldır buradayız ve bu durumdan haberimiz yoktu. Burada kalan kiracılar çok dürüst insanlar ve mağdur oldular" diye konuştu.

Denizli'de boş arazileri sahiplenen kadın, yıllarca haksız yere kira parası aldı

"AYLIK 7 BİN TL KİRA VERİYORUM"

İş yerini kiralayabilmek M. K.'ye 30 bin TL peşinat ödediğini açıklayan Adem Ülgen ise, zamanında kendisinden malzeme de alan yaşlı kadından halen alacaklı olduğunu belirtti. Bu saatten sonra kira vermeyi düşünmediğini kaydeden Ülgen, "Başta buraya girerken yapı kayıt belgesini gösterip bana verdi. Ruhsat almak için tapu falan vermedi. Aylık 7 bin TL kira veriyorum. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra kirayı vermedim. Şu anda mağdur oldum. Ruhsat alana kadar kadına parayı ödemeyeceğim" dedi. 

Sahiplendiği 2 iş yerinden 5 ve 2 yıldır kira tahsilatı yapan M. K., konuşmak için kapısına kadar gelen kiracılarına kapıları açmadı. Telefonla görüşülen yaşlı kadın, arazilerin kendisine ait olduğu yönündeki iddialarını sürdürürken, kiracılarına belge olarak sunduğu yapı kayıt belgesini nasıl temin ettiği ise merak konusu oldu.

Denizli'de boş arazileri sahiplenen kadın, yıllarca haksız yere kira parası aldı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!