3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de Bu Uygulama İle Hastanın Bilgileri Görülebiliyor

Denizli’de Bu Uygulama İle Hastanın Bilgileri Görülebiliyor
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Aile Hekimine giderek muayene oldu ve tüm sağlık bilgilerinin yer aldığı E-Nabız kullanımına dikkat çekti. E-Nabız uygulaması üzerinden hekimin hastanın tüm sağlık bilgilerini görebildiğini böylece daha etkin ve gereksiz tahlillerin önüne geçilen bir muayene süreci gerçekleştiğini söyleyen Öztürk, vatandaşları E-Nabız kullanmaya davet etti.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Merkezefendi 13 Nolu Aile Hekimliği Biriminde görevli kendi Aile Hekimi Uz. Dr. Savaş Coşkun’un polikliniğine giderek hem rutin muayenesini yaptırdı hem de ehliyet değişikliği için gerekli sağlık raporunu aldı. Muayene esnasında E-Nabız uygulaması üzerinden geçmiş sağlık tetkik, teşhis ve tedavilerini de Aile Hekimi ile birlikte değerlendiren Öztürk, vatandaşları da bu uygulamayı aktif kullanmaya davet etti.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ister cep telefonlarına indirerek ister bilgisayar üzerinden T.C. numarası ve E-Devlet Şifresi ile giriş yaparak E-Nabız uygulamasının kullanılabileceğini belirterek şöyle konuştu: “E-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi; vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını tek bir platformda toplayan, zaman ve mekandan bağımsız olarak kolay, hızlı ve güvenilir şekilde erişimine ve kontrolüne sunan kişisel sağlık kaydı sistemidir. Vatandaşlarımız tüm sağlık bilgilerine buradan ulaşabildiği gibi herhangi bir hastanede istediği branşa muayene randevusunu da buradan alabilirler. Müdürlük olarak sağlık okuryazarlığında farkındalığın oluşturulması ve E-Nabız kullanıcı sayısının arttırılması amacıyla bu ay yeni bir proje başlattık. Başlattığımız “E-Nabız Sağlığınız İçin Varız” projesi kapsamında ben de bugün E-Nabız kullanımına dikkat çekmek adına Aile Hekimime hem rutin hem de ehliyet değişikliği için muayenemi oldum, gerekli raporumu aldım. E-Nabız sisteminde kayıtlı sağlık bilgilerimi Aile Hekimim ile birlikte değerlendirdik. Vatandaşlarımızı da tüm sağlık bilgilerine tek bir platformda her zaman ulaşabildikleri ve hastane muayene randevusu almada da büyük kolaylık olan bu uygulamayı kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Aile Hekimi Uz. Dr. Savaş Coşkun’da E-Nabız üzerinden hastaların daha önce herhangi bir sağlık kuruluşunda yapılmış tüm muayene, tetkik, tahlil ve tedavilerini görebildiklerini belirtti. Böylece daha etkin bir muayene gerçekleştirildiğini dile getiren Coşkun, yakın tarihte başka bir sağlık kurumunda istenmiş aynı tetkik ya da tahlil varsa bunu uygulama üzerinden görerek gereksiz tahlillerin de önüne geçilebildiğini söyledi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!