Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de Çivrillinin yol isyanı

Denizli'de Çivrillinin yol isyanı
Denizli’nin Çivril ilçesinde Çivril Ortaokulu öğrencilerinin yol çilesi bitmiyor. Yağmurlu günlerde çamur deryasına dönen yol nedeniyle öğrenciler okula giriş çıkışlarda zor anlar yaşıyor. Çivril Belediyesi’ni eleştiren veliler, “Devletimiz ilçemize bir okul daha kazdırmış ama ne yazık ki yerel idare bunun kıymetini yeteri kadar anlayamamış gibi görünüyor” dediler. 

Çivril Ortaokulu ve Bilim Sanat Merkezi çevresindeki yollar öğrencilerin okula ve sanat merkezine ulaşımını zorlaştırıyor. Bu eğitim öğretim yılında hizmete giren Çivril ortaokulunun etrafında bulunan yollar yapılmayınca öğrenci ve öğretmenler okula ulaşmakta zorluk çekiyor. İnşaat nedeniyle bozulan yollar yağan yağmur sonrası çamur deryasına döndü. 

VELİLERDEN İLÇE BELEDİYESİ TEPKİ
Kış mevsimi ile birlikte başlayan yağışların yolları bozduğunu belirten veliler okul giriş ve çıkış saatinde çocukların sıkıntı yaşadığını belirtti. Okul binasının tamamlanmasının yeterli olmadığını belirten veliler, Genç Çivril Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren veliler, “Okul binasının tamamlanması okulun eğitim öğretime hazır olduğu anlamına gelmez. Çocukların her ihtiyacını karşılayabilecek gerek bina içerisinde gerekse bina dışındaki düzenlemelerin yapılması gerekir. Okula ulaşım olamadıktan sonra okulu açmanın da bir manası yok. Madem bu okul açıldı çevre düzenlemesinin de yapılması gerekirdi. Devletimiz ilçemize bir okul daha kazdırmış ama ne yazık ki yerel idare bunun kıymetini yeteri kadar anlayamamış gibi görünüyor. Yoksa diğer tüm yollardan önce eğitime giden yolun düzgün olması işçin çalışırlardı” şeklinde konuştu.
 

VATANDAŞIN YOL ÇİLESİ BİTMİYOR
Öte yandan vatandaşlar, ilçenin yollarına da büyük tepki gösteriyor. En küçük yağmur yağışında göle dönen Çivril yollarında PTT önü ve Denizli Caddesi  vatandaşı canından bezdirdi. Kazılıp kazılıp yeniden yapılan yollarda yaşanan sorunların baştan savma iş yapmak olarak değerlendiren vatandaşlar, “Çivril de senelerdir yolların kazılıp tekrar yapılmasına alıştık. Alıştık ama bu kadar yapılan yolların birisi de mi düzgün olmaz. Yol yaparlar mazgal koymazlar, yol yaparlar su gidecek kanal yapmazlar, yol yaparlar kot farkını hesap etmezler.  Baştan savma iş yapıyorlar” diyerek sert bir dille eleştirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!