Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Devlet Arazisi Çiftçilere Kiralanacak

Denizli’de Devlet Arazisi Çiftçilere Kiralanacak
Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanların çiftçilere kiralanması uygulaması 21 pilot ilde başladı. Pilot iller arasında Denizli yer almazken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Denizli’de bulunan atıl durumdaki hazine arazilerinin çiftçilerin kullanımına nasıl açıldığının bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamda Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanların çiftçilere kiralanması suretiyle üretime katılacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bu yöndeki çalışmalara Ülkemizde 21 ilde pilot olarak başlandı. Denizli bu kapsamda seçilen pilot iller arasında yer almadı.

İHALE USULÜ KİRALAMAK MÜMKÜN

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Denizli’de bulunan Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlara bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkün olduğunu duyurdu.

HAZİNE ARAZİSİ İÇİN VATANDAŞLAR NASIL BAŞVURUDA BULUNACAK?

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;”Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyette bulunmak istedikleri araziyi ve yürütecekleri tarımsal faaliyeti belirten bir dilekçe ile İl Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ilçelerimizde ise milli emlak şefliklerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi akışı ve yardım sağlanacaktır.”ifadeleri kullanıldı.

UYARI DA GELDİ

Aycıca açıklamada vatandaşlara uyarıda da bulunuldu;”Diğer yandan son zamanlarda İdaremize ulaşan kimi ihbarlardan vatandaşlarımızın her hangi bir makam ve merciden izin almaksızın mülkiyeti kamuya ait taşınmazlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla kimi girişimlerde bulunduğu, bu arazileri izinsiz olarak işgal ettikleri, bazı alanlarda arazi düzenleme çalışmaları yaptıkları duyumları alınmaktadır. Vatandaşlarımızın ileride istenmeyen hukuki ve idari işlemlere maruz kalmamaları için mülkiyeti kamuya ait alanlarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (parsel numarası bulunmayan yerler) herhangi bir faaliyette bulunmadan önce yukarıda bahsedildiği şekliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze veya milli emlak şefliklerine başvurmalarını kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!