3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de eğitimcilerden promosyon eylemi

Denizli’de eğitimcilerden promosyon eylemi
Eğitim İş Denizli Şubesi üyesi eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde promosyon eylemi yaptı. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “6 aydan bu yana 11 bin emekçinin kaybı ne olacak? Eylül ayında 40-45 bin lira olan ihale bedelleri bugün 15-20 bin lira düzeyine geriledi. Ekonomik kriz var dedik, yılsonu vergi kaybı var dedik. Ama bir türlü bizleri dinlemediniz” dedi.

Eğitim İş Denizli Şubesi üyesi eğitimciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde promosyon eylemi yaptı. Eylemde açıklama yapan Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, geciken promosyon ihalesinin bir türlü gerçekleştirilemediğine dikkat çekti. Aydoğan, “6 Şubat 2023 tarihinden bu yana depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, yaralanan ve evsiz kalan yüzbinlerce vatandaşımıza, ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Eğitimiş olarak bölgeye malzeme ve gıda yardımlarımızla birlikte gönüllü üyelerimizle birlikte yerinde ziyaret ile yardım çalışmalarına doğrudan katıldık. Yaralarımızı birlikte saracağız. Dayanışma bizim, Türk ulusunun en güzel yönü. Bu imece büyüyecek, acılı yüzler gülecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 11 bin eğitim çalışanının maaş sözleşmesini 2021 yılı Aralık ayında yenilemişti. 2022 şubat ayında yürürlüğe giren ve dönemin koşullarında bile ortalama değerin çok altında kalan 7760 liralık bu sözleşme bedelinin revize edilmesi için 08 Ağustos 2022 tarihinde İl Milli eğitim Müdürlüğüne başvurduk. Yine aynı gerekçeyle diğer sendikalarımızın da revize teklifi için başvurularının olduğunu biliyoruz. Yani emek örgütleri, 11 bin emekçinin temsilcileri olan sendikalar bu konuda ortaklaştı. Ancak İl Milli Eğitim müdürlüğüyle bir türlü ortaklaşamadık. Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Cayma bedelini gerekçe gösterdi, ihale nasıl olacak dedi, bankalar istekli olur mu acaba dedi, dedi de dedi… Ama somut adım bir türlü atılmadı.

Eylül ayında sendika temsilcileriyle yapılan toplantıda net kararımızı, tavrımızı iletmiştik. Yeni ihale yapmaktan başka çare yok dedik. Bu toplantının üzerinden yaklaşık 6 ay geçti, en sonunda dediğimiz noktaya gelindi. Eğitimiş eylem kararını açıkladı, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu toplayacağız dedi. Bugün de komisyon toplanmış ve 2 Mart 2023 günü ihalenin yapılacağını ilan etmişler. Sn. Süleyman Ekici’ye sesleniyoruz: Ey Milli Eğitim Müdürü! Sonuç olarak dediğimiz noktaya geldiniz mi, geldiniz. Peki 6 ay neden beklediniz bu kararı almak için?  6 aydan bu yana 11 bin emekçinin kaybı ne olacak? Eylül ayında 40-45 bin lira olan ihale bedelleri bugün 15-20 bin lira düzeyine geriledi. Ekonomik kriz var dedik, Yıl sonu vergi kaybı var dedik. Ama bir türlü bizleri dinlemediniz. Bu duruma EĞİTİMİŞ olarak tepki gösteriyoruz.  Yeni ihaledeki olası bir düşük bedelin sorumlusu siz olacaksınız, bunu unutmayın! Sendika temsilcileri istedi, çalışanlar istedi, emekçiler istedi ama Sn. Süleyman Ekici hep bekledi. 2 Mart günü ihalede orada olacağız. Eğitim emekçilerimizin hakkını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!