3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'de eğitimcilerin promosyon ihalesi Rekabet Kurumu'na taşındı

Denizli'de eğitimcilerin promosyon ihalesi Rekabet Kurumu'na taşındı
Denizli’de 11 bin eğitimcinin promosyon ihalesi Rekabet Kurumu’na taşındı. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Eğitim İş Denizli Şubesi olarak avukatlarımızdan da destek alarak eğitim emekçilerimizin ekonomik haklarını korumak adına üyelerimiz aracılığıyla Rekabet Kurumuna başvurduk” dedi.

Denizli il merkezindeki yaklaşık 11 bin eğitim emekçisinin banka maaş sözleşmesini içeren promosyon ihalesi 2 Mart’ta yapılmış ancak çoğu banka teklif vermezken, sadece bir banka teklif vermişti. Verilen teklif ise istenilen seviyede olmamıştı. Başarısız olan ihale, Rekabet Kurumu’na taşındı. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Eğitim İş Denizli Şubesi olarak avukatlarımızdan da destek alarak eğitim emekçilerimizin ekonomik haklarını korumak adına üyelerimiz aracılığıyla Rekabet Kurumuna başvurduk.

Üyemiz olan ve olmayan eğitim emekçilerimiz e-devlet üzerinden yaptıkları başvuru ile sözleşme nedeniyle bankanın haksız varsıllaşmasını, bunun karşılığında emekçilerin yoksullaşmasını dile getirmektedirler. Ayrıca bu başvuruyla sözleşmenin tek taraflı feshini de talep etmekteyiz. Rekabet Kurumuna yapılan başvurunun içeriği şu şekilde:

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerini kapsayan Maaş Sözleşmesi Promosyon ihale bedeli 2022 Mart ayında 7.760 TL olarak belirlenerek yürürlüğe girdi. Beklentinin ve çevre iller ihalelerinin ortalamasının çok altında kalan bu bedel Yapı Kredi Bankasınca revize edilmemiş yani yükseltilmemiştir. Öngörülemeyen enflasyon oranları ve maaş artış oranları karşısında haksız kazanç sağlayan ilgili banka karşısında bizler daha da yoksullaştık. Aldığımız promosyon bedeli ekonomik olarak kaybımızı karşılamadığı gibi iki kez zamlanan maaşlarımız karşısında çok düşük seviyede kalmıştır. 2022 Ağustos ayından bu yana yeni ihalenin yapılması tekliflerine kulak tıkayan ve somut adım atmayan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapmamış ve ekonomik olarak zarara uğramamıza neden olmuştur. Bu nedenle Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan promosyon sözleşmesinin tek taraflı feshini ve hakkımızı koruyacak bir sözleşme ihalesinin yenilenmesini talep ediyorum.

Eğer 2 Mart tarihinde yapılan ihale eğitim dönemi başında yani Eylül ayında olsaydı daha yüksek rakamlarla başarılı bir ihaleyi konuşuyor olacaktık şu anda. Bu ihale başarısızlığının tek sorumlusu Sn. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’dir. 6 ay boyunca ihaleye çıkmayıp emekçi arkadaşlarımızın yoksullaşmasına neden olmuştur kendileri. Eğitimiş Denizli Şubesi olarak hukuki mücadelemiz bununla da sınırlı kalmayacak. Okullarda kampanya ile topladığımız imzaları da önümüzdeki günlerde bir eylemle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Hukukçularımızın desteğiyle üyelerimizin ve eğitim emekçilerimizin hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!