Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de eğitimcinin promosyon ihalesi hüsranı!

Denizli’de eğitimcinin promosyon ihalesi hüsranı!
Denizli’de 11 bin eğitimcinin merakla beklediği promosyon ihalesi hüsranla sonuçlandı. 15 bin lira olan ihalenin açılış fiyatını kimse teklif etmezken, 2 kamu bankasının ihaleye teklif vermediği öğrenildi. Bankaların 11 bin eğitimci ile dalga geçtiğini aktaran Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bu ekonomik kaybın sorumlusu 6 aydan bu yana komisyonu toplayamayan, yani demiri tavında dövemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve ihale komisyonudur” dedi.

Denizli’de 2022 Mart ayında yürürlüğe giren 7760 lira promosyon ihalesinin beklentilerin altında olması ve yüksek enflasyon nedeniyle yenilenmesi için sendikalar, revizyon talebini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletti. Taleplerin ardından Eylül ayında yapılan toplantıda ihaleyi kazanan bankanın revizyonu kabul etmediği ortaya çıkınca yeni bir ihale yapılması talep edildi. Sendika başkanları tarafından talep edilen ihale dün gerçekleştirildi. İhalede istenilen fiyat ortaya çıkmadığı, hatta bir bankanın geçen yılki ihaleden daha düşük fiyat verdiği öğrenildi. İhale ileri bir tarihe ertelenirken Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

BULDAN’DA 18 BİN SARAYKÖY’DE 16 BİN 500 LİRA

Ülke genelinde Ağustos-Eylül aylarında 40-50 bin lira düzeyinde ihalelerin yapıldığına dikkat çeken Aydoğan, “Bugün ise bu rakamlar 15.000-18.000 lira seviyesine inmiştir. Buldan ilçemizde 18.000 liraya, Sarayköy ilçemizde 16.500 liraya ihale sonuçlanmıştır. İl milli Eğitim Müdürlüğünde 2 Mart 2023 Perşembe günü yapılan ihalede hiçbir banka ihale açılış bedeli olan 15.000 lirayı bile vermemiştir. Özel bir banka hiçbir iyileştirme yapmayıp yalnızca ek yıl için 2600 lira teklif vermiş, 2 kamu bankası hiç teklif vermemiş, 1 kamu bankası ise cayma bedelinin bile altında 5.000 lira teklif vermiştir! Kamu bankaları ağız birliği etmişçesine ya teklif vermemiş ya da çalışanları adeta borçlu çıkaracak teklif sunmuştur.

11 BİN EMEKÇİ İLE DALGA GEÇTİLER

Bankalar 11 bin eğitim emekçisiyle adeta dalga geçmiştir. Aklımızla alay etmiştir. Bu ekonomik kaybın sorumlusu 6 aydan bu yana komisyonu toplayamayan, yani demiri tavında dövemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve ihale komisyonudur. Yaklaşık 11 bin eğitim emekçisinin maaş, ek ders ve benzeri ödemelerinden milyonlar kazanan bankalar sadaka verir gibi teklifler sunmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bankaların eğitim çalışanlarını hor gören bu tavrına seyirci kalmıştır. Eğitim-iş süreci başından beri takip etmektedir. Okullarda, alanlarda her türlü eylem ve tepkileri göstererek eğitim emekçilerinin hakkını korumaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu enkazı kaldırıp, eğitim çalışanların hakkını koruyan bir ihale sürecini derhal hayata geçirmelidir. Acilen talep ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!