Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Fırtına Uyarısı: Hızı 100 Kilometreye Kadar Çıkacak

Denizli’de Fırtına Uyarısı: Hızı 100 Kilometreye Kadar Çıkacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli fırtına uyarısının ardından Denizli AFAD’dan da uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde saate 60-80 kilometre yer yer 100 kilometre hızda eseceğinin tahmin edildiğini belirterek Denizlilileri oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

"Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in batısında görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 kilometre/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” denildi.

Fırtına Pazartesiye kadar devam edecek

Meteoroloji müdürlüğü fırtınanın Pazar günü etkisini arttıracağını Pazartesi öğle saatlerine kadar devem edeceği tahmininde bulundu. Meteoroloji Müdürlüğü aynı zamanda Kuvvetli rüzgar ve fırtınada çatı uçması, ağaç devrilmesi, direklerin devrilmesi, trafikte yaşanan olumsuzlara karşı da dikkatli olunması uyarısında bulundu.

DENİZLİ AFAD UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ardından Denizli AFAD da kuvvetli fırtınaya karşı Denizli’deki vatandaşları uyardı.

AFAD Denizli’nin yaptığı açıklamaya göre, Denizli’de 22 Aralık Pazar günü rüzgarın şiddetini arttırarak, 23 Aralık Pazartesi günü öğle saatlerine kadar kuvvetli fırtına (60-80 km/saat yer yer 100 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Denizli AFAD, ağaç devrilmelerine, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmelerine karşı halkı uyardı.
 

Soba zehirlenmelerine dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya da Denizli genelinde Cumartesi, pazar ve pazartesi günlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini vatandaşların ağaç devrilmesi, çatı uçması ve baca zehirlenmesi ve bu gibi olumsuz durumlara karşı gerekli tedbiri almaları istendi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!